Egészség

2017.11.20. 08:30

Vigyáznunk kell a szívünkre

Múlt héten nyílt meg a mozi előterében az a kiállítás is, melyet a ritka betegséggel születettek készítettek. A galéria november 30-ig látható.

Mauthner Ilona, Fotó: Mártonfai Dénes

Vastapssal jutalmazta a hallgatóság kedden délután dr. Benczúr Béla, a megyei kórház kardiológus főorvosa előadását. A Babits Mihály Kulturális Központ Bödő termében még pluszszékeket is be kellett tenni, akkora volt az érdeklődés. A téma: „A szív ritmusa időskorban” volt. Az egészséghét keretében megtartott előadást a Mentálhigiénes Műhely nyugdíjastagozata is támogatta, így nem volt véletlen, hogy a hallgatóság többsége az idősebb korosztályt képviselte. 

A főorvos beszélt arról, hogy az idősebbek gyakran természetesnek tekintik, ha be-bedobban vagy kihagy a szívverésük, esetleg mellkasi fájdalmat tapasztalnak. Csak a kivizsgálás döntheti el, nincs-e szívritmuszavar a tünetek hátterében. A mozgás, az étkezés mennyisége és minősége nagyon fontos, illetve a teljesítőképesség saját magunkhoz mért csökkenését is mindig figyelmeztető jelnek kell tekinteni, mondta az előadó. Múlt héten nyílt meg a mozi előterében az a kiállítás is, melyet a ritka betegséggel születettek készítettek. A kiállítás november 30-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában