Íjászat

2017.09.03. 19:17

Barta és Török Európa trónján

Balázs László

Az Alisca Nyilai Íjász Egyesület nyolc sportolója kvalifikálta magát a Kecskeméten megrendezett történelmiíjász-Európa-bajnokságra, hatan az ifjúsági és ketten a felnőtt korosztályban. A megmérettetésen 14 ország 300 íjásza mérte össze tudását, az Egyesült Államokból és Szingapúrból is érkeztek versenyzők.

Az Alisca Nyílai csapata, balról jobbra: Török István Szilárd, Török Hanna Vanda, Barta Nikolett, Németh Réka, Barta Viktória és Horváthné Barinkai Zsuzsanna egyesületi titkár

A szekszárdi íjászok kiválóan teljesítettek a három napon át zajló helyosztó versenyeken, így az utolsó napon lebonyolított döntők után öten állhattak dobogóra. Barta Viktória és Török Hanna Vanda kiváló versenyzéssel Európa-bajnoki címet szerzett. Barta Nikolett és Török István Szilárd ezüstöt, Németh Réka pedig bronzérmet harcolt ki magának. Szedmák Fanni negyedik helyen végzett a rangsorolón, így nem döntőzhetett, de teljesítménye így is dicséretes. 

A felnőttek rendkívül erős mezőnyében Mátyásné Varga Alexandra a nyolcadik, Mátyás Zsolt pedig a 16. helyen zárta a színvonalas versenyt.

További Tolna megyei eredmények. 1. Kaszás Richárd (Paksi Celőke Íjász Sportegyesület). 1. Szalma József (Bölcskei SE).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában