LABDARÚGÁS

2017.12.05. 08:00

Szabó János volt a forduló legjobbja

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A magyar szövetség (MLSZ) adatbankja szerint a 18. fordulóban Szabó János, a Paksi FC balhátvédje érte el a legmagasabb pontszámot az Instat index alapját (328), megelőzve csapattársát, Bertus Lajost (291) és a debreceni Nagy Sándort (284), míg a „dobogóról” épphogy lecsúszott a szintén paksi Lenzsér Bence (279). A Vasas elleni 3–1-es sikerből a válogatott játékos két góllal vette ki a részét, ráadásul hét cseléből hat sikeres volt, ezzel e statisztikában is a legjobbnak bizonyult a ferencvárosi Josiph Paintsillal (neki ehhez 12 próbálkozás kellett).

Az angyalföldiek ellen először szerepelt a paksiak kezdőjében Nikházi Márk, aki ellen hat szabálytalanságot követtek el, ami holtversenyben a legtöbb a balmazújvárosi Bachana Arabulival és a szombathelyi Ramos Bouarddal egyetemben. A statisztika másik végén is szerepel egy paksi, Simon Ádám négy faultot jegyzett (a mezőkövesdi Tóth Bence nyolccal végzett az élen).

A forduló válogatottja: Dibusz Dénes (FTC) – Ivan Lovric (Bp. Honvéd), Pávkovics Bence (Újpest), Lenzsér Bence (Paks), Szabó János (Paks) – Szakály Péter (Puskás Akadémia), Varga Roland (FTC), Windecker József (Újpest), Bertus Lajos (Paks) – Bachana Arabuli (Balmazújváros), Jevgenyij Pavlov (Vasas).

Ezek is érdekelhetik