kosárlabda

2018.04.11. 19:31

Az atomerőműbe látogatott a KSC csapata – videó, képgaléria

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai, szakmai stábjának tagjai dr. Kovács Antal kalauzolásával a Paksi Atomerőmű olyan részeit is bejárhatták, ahova csak kevesen jutnak el.

Vida Tünde

Sikert csak jó csapattal lehet elérni. Ahogy az Atomerőmű KSC Szekszárd, úgy a Paksi Atomerőmű sikerei mögött is a jó csapatmunka áll – fogalmazott Hamvas István vezérigazgató abból az alkalomból, hogy a kosárlabdacsapat tagjai és stábja az atomerőműben vendégeskedtek.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója köszönetet mondott azért, hogy – habár a támogatói szerződés már nem él a klub és a vállalat között – továbbra is viselik az atomerőmű nevét. Mint mondta, büszkék a női kosárlabdacsapat eredményeire, s azt remélik, hogy megismerve az atomerőművet, ők is azok lesznek a névadóra. Kiemelte azt a párhuzamot, ami az egyesület és az erőmű között van, mondván mindegyik azért tud jó eredményt elérni, mert jó csapatként együtt dolgoznak. – Mihelyt mi tehetjük, minden segítséget megadunk a munkátokhoz – ígérte.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai, szakmai stábjának tagjai dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató kalauzolásával nem szokványos látogatáson vettek részt, hiszen még a friss üzemanyag tárolóba és a reaktorcsarnokba is bementek. Legtöbbjük először járt atomerőműben, ezért mély benyomást tett rájuk a különleges helyszín.

A szlovén Teja Oblak is különleges lehetőségként élte meg mindezt. – Nagyon örülök neki, hogy sok mindent megtudhattam az atomerőműről, az ország energiaellátásáról. Hozzátette, náluk Szlovéniában is van atomerőmű, de nem tudja, támogatja-e a sportot, azt viszont nagyon jónak tartja, hogy Szekszárd és Paks ilyen közel áll egymáshoz.

Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató Hamvas Istvánhoz hasonlóan reményét fejezte ki, hogy a hároméves „kényszerszünet után” lesz lehetősége az atomerőműnek ismét támogatóként az együttes mellé állni. Teljesen természetesnek nevezte, hogy a vállalat, ahol az ország villamosenergia-termelésének fele koncentrálódik, részt vállal abban, hogy lehetőséget teremtsenek a kulturált szabadidő eltöltésre. Hozzátette, a támogatás kommunikációs szempontból is indokolt, egy ilyen jól szereplő együttes pártfogása reklámértékét nézve is jó befektetés.

Bíznak a további együttműködésben

Nagyon megtisztelőnek és szép emberi gesztusnak nevezte az atomerőmű vezetésének meghívását Szabó Noémi szakmai és sportigazgató. Mint mondta, a klubnak és az atomerőműnek 1999-től 2015-ig élő szerződése volt, ám ez megszakadt. – Az elmúlt három esztendőben nem tudtak úgy segíteni bennünket, ahogy szerettek volna, viszont nagyon büszkék, hogy továbbra is viseljük a nevüket, mi pedig nagyon örülünk, hogy méltóképpen tudtuk a tavalyi és idei szereplésünkkel meghálálni a korábbi segítséget. Az pedig külön jól eső érzés, hogy valamilyen formában ők is szerették volna hálájukat és köszönetüket kifejezni – reagált a meghívásra Szabó Noémi. Remélem, hogy ez az egymásra találás nemcsak szimbolikus, hanem a jövőben is tudunk együttműködni úgy, mint az előző 15 évben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!