bajnokok

2018.06.04. 18:30

Bátaszék után Domboriban folytatták az ünneplést a tolnaiak

Valószínűleg senki nem maradt szomjas szombaton este a Tolna VFC stábjának tagjai és a szurkolóik közül. A tolnai futballisták az egész szezonban szomjaztak a sikerre, de a Bátaszéken kivívott bajnoki cím után a győztes meccsen elveszített folyadékot is pótolni kellett. Nem feltétlenül vízzel...

Steinbach Zsolt, fotó: Mártonfai Dénes

Legutóbb hat éve ünnepelhetett megyebajnoki címet a Tolna VFC felnőtt csapata. Azelőtt évtizedekig nem. Ez is közrejátszott abban, hogy 2012-ben a végkifejlet dramaturgiája még „hollywoodosabban” alakult, mint most. Hat éve az utolsó forduló előtt a Tolna a második helyen tanyázott, és a listavezető Majos volt az ellenfél. 2018. június 2-án viszont az élről várták a zárófordulót a tolnaiak, és a nem túl jó formában levő Bátaszékkel játszottak.

Akkor is, most is a saját kezükben volt a sorsuk: győzniük kellett a bajnoki címért. Csakhogy 2012-ben hazai pályán vívták a sorsdöntő ütközetet. Tolnán emberemlékezet óta nem látott létszámú, legalább 1500 fős nézősereg látogatott ki arra a meccsre. Most viszont idegenben játszottak, ahová néhány tucat tolnai szurkoló követte a gárdát.

Ezzel együtt az elmúlt szombaton Bátaszéken fölényes tolnai siker született, ami után már a pályán pukkantak a pezsgők. Az előzékeny tolnai drukkerek egyenesen az üvegekből itatták kedvenceiket.

Az ünneplés a bátaszéki pálya után Domboriban folytatódott. Azért ott, mert a népszerű üdülőhely egyik vendégházában tolnai fiatalok – köztük VFC szurkolók – tartottak születésnapi bulit: a társaságból hárman is 30. évüket ünnepelték, három napon át. Ide volt hivatalos szombat este a bajnokcsapat.

Már javában szólt a Nézését, meg a járását, amikor negyed tíz körül megérkeztek a bátaszéki győzők. Elsőként Pap Milánnak sikerült gratulálnunk. A szekszárdi illetőségű, az agárdi Sándor Károly Akadémiát is „kijárt” fiatal védő egyetemista. Sajnálattal meg is jegyezte, hogy most csak visszafogottan tud mulatni, mivel négy napon belül két vizsgája is lesz.

A csapat többi tagja viszont felszabadultabban ünnepelhetett. Ahogy Szabolcska Tamás is, aki három góljával a bátaszéki meccs hőse volt. A „Raul” becenévre hallgató csatár egyébként hat éve a Majos ellen is betalált. Idén 22 góljával ő lett a házi gólkirály, megyei összevetésben pedig holtversenyben bronzcipős.

– Már nagyon vártam a bátaszéki meccset. Nem görcsöltem, hamar jött is az első gól. Úgy gondolom, már a korábbi mérkőzéseinken is sok esélyünk volt a tabella élére ugrani, de nem tudtunk élni vele. Végül aztán mégis sikerült – mondta a Tolna egyik „öregje”.

– Háromszor álmodtam a héten a bátaszéki meccsről, mind a háromszor kikaptunk – árulta el a kapus, Bildhéber Bence, aki ennek ellenére bízott a győzelemben. Az ifjú csapatkapitány majd’ tíz évvel fiatalabb Szabolcska Tamásnál, neki ez az első nagy sikere. Véleménye szerint megérdemelten nyerték a bajnokságot, a legtöbb gólt ők rúgták, holtversenyben a legkevesebbet kapták, és izgalmas, jó meccseket játszottak. Bár sok a nem tolnai játékos, szerinte összetartó a csapat, jó a hangulat.

Amin egy bajnoki cím nyilván csak tovább javíthat. Buzás Attila, a Tolna edzője is érthetően elégedetten nyilatkozott a dombori bulin. – Bátaszéken nagyszerűen játszottunk, büszke vagyok arra, hogy nyomás alatt is ilyen futballra voltak képesek a fiúk – mondta. – A jövő talány – fogalmazott az ezt firtató kérdésünkre. Azt mindenesetre úgy látja, hogy „egy ilyen jó csapatot együtt kellene tartani”, ami azonban nem lesz könnyű. Tolnán egyébként jól érzi magát, és megítélése szerint a felnőtt és az utánpótláscsapatok eredményei alapján a tolnai futball most fényes időszakát éli.

A klub elnöke, Wéber Tamás 2012-ben még csapatkapitányként ünnepelte a bajnoki címet. Azt mondta, most is ugyanúgy örült, mint akkor, de most sokkal jobban izgult, mint anno a pályán.

Az elnök nem is a felnőtt bajnokcsapatra a legbüszkébb, hanem az utánpótlásgárdákra, amelyek minden korosztályban kiválóan teljesítettek.

A „hogyan tovább?”-ról az ünneplés közepette ő sem tudott konkrétat mondani. Az azonban biztos, hogy a „fényes” tolnai szezont most vasárnap a tolnai városi sporttelepen ünneplik meg, együtt a felnőtt csapattal, az utánpótlás-játékosokkal, szülőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!