triatlon

2018.07.08. 21:51

Fesztiválhangulatra készül Fadd-Dombori

A korábban megszokottól ellentétben augusztus első hete helyett ezúttal július 21-22-én veszik birtokukba a triatlonosok Fadd-Domborit.

Balázs László

Az egyik legrangosabb és legtöbb embert megmozgató hazai triatloneseményen az indulók létszáma várhatóan megközelíti az 1500-at.

A rendezők a hagyományos utánpótlás- és sprintversenyek mellett több újdonsággal is színesítik a programot – aquatlon, próbáld ki a triatlont, párok versenye – annak jegyében, hogy minél több amatőr próbálhassa ki a különleges sportágat. Az úszás, a kerékpározás és a futás szinte minden izomcsoportot megmozgató változatos mozgáslehetőséget kínál, vonzó lehet azoknak is, akik eddig nem sportoltak rendszeresen.

– Az úszni, kerékpározni, futni, kajakozni vágyók minden eddiginél több, 18 különböző versenyszámban állhatnak rajthoz a Duna-holtág népszerű üdülőhelyén Fadd-Domboriban – mondta Czencz Péter főszervező. – Lehetőség lesz a felsorolt sportágakat egyedül, vagy sportkedvelő barátokat csapattá formálva „én úszom-te kerékpározol-ő fut” jelszóval váltóverseny formájában teljesíteni különböző távokat. A versenyen való részvételnek nem feltétele az országúti kerékpár, sőt, külön díjazásra kerülnek a nem koskormányos kerékpárral indulók. Aki nem érez bátorságot a triatlon versenyszerű teljesítésére, indulhat a „Próbáld ki a triatlont.”-on

Itt mindenféle megkötés nélkül jó hangulatú mozgási lehetőséget kínál a 100 méter úszás-4 kilométer kerékpár-1 kilométer futás. Olimpiai ötpróbapontok is gyűjthetők a térség egyik legnagyobb indulói létszámú sporteseményén.

Az egészségügyi dolgozók, illetve az egyetemisták és főiskolások országos bajnoki érmekért küzdhetnek, az utánpótlás és felnőttek ranglista pontokért. A versenyeken mindenki indulhat, nem kell igazolt státusz valamely sportegyesületben. A SporTolna Triatlon Fesztivál 34. alkalommal nyújt lehetőséget a sportolásra. A szervezők kérik a környék lakosságát, hogy legyenek türelmesek és elővigyázatosak a versenyzőkkel szemben. A gépjárművezetőket fokozott odafigyelésre és türelemre intik. Érdemes előnevezni július 10-ig. Részletek az esemény Facebook-oldalán és a www.sportolna.com oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!