kézilabda

2018.09.19. 20:36

Csak a hőgyésziek tudták ponttal kezdeni a szezont

Négy mérkőzés, egy döntetlen. Ez volt a Tolna megyei csapatok mérlege a 2018/2019-es NB II.-es női és férfi bajnokság nyitókörében. A „haza” becsületét a Hőgyész mentette meg a mecseknádasdiak elleni rangadón.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Női NB II., Dél-nyugat, az 1. fordulóban

Hévíz SK–Tolna KC 21–20 (11–10)

Hévíz, 150 néző. V.: Borsóné Nagy T., Molnár-Lakatos.

Tolna: Lénárt, Tancz (kapusok), Lengyelfalusi 2 (1), Gál 3, Pásztor F. 5, Gaál 4, Csajkó 4 (2), Máté Zs. 2, Szmacska, Ványi, Domsa. Edző: Gálné Vigh Zsuzsanna.

Hetesek: 4/3, ill. 3/2.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Vékony kerettel utazott el a Tolna, amely az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a tavalyi negyedik otthonában. Tizenöt perc után 7–3-ra vezetett a vendéglátó, a félidő végére viszont sikerült visszazárkózniuk a jól védekező tolnaiaknak. A fordulás után sem változott a játék képe, sok hibával játszott mindkét csapat. Az utolsó 15 másodpercben dőlt el a meccs. Ifi: 18–21.

Gálné Vigh Zsuzsanna: – Látszott a játékunkon, hogy ez a szezon első meccse. A védekezésünk jó volt, viszont támadásban többször kapkodva és pontatlanul játszottunk. Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, mert végigküzdötték a mérkőzést.

Csurgói NKC–Tamási KC 29–20 (14–9)

Csurgó, 190 néző. V.: Bazsó, Németh D.

Tamási: János F. – Seeman, Kersák 4, Lanczki Eszter 5, SÁKOVICS K. 3, Gulyás L. 4 (1), SALAMON Cs. 4. Csere: Szalai Sz. (kapus), Sákovics B., Fölker, Farkas E. Edző: Varga László.

Hetesek: 1/1, ill. 5/1.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Az első félidőben a kihagyott büntetők és elrontott ziccerek miatt tudott ellépni a tavaly még másodosztályú hazai együttes. A folytatásban a vendéglátók gyors találatai miatt nem volt lehetősége a a Tamásinak a felzárkózásra. Az utolsó öt percben, négygólos hátrányban a tisztes vereség reménye is szertefoszlott. Ifi: 24–21.

Varga László: – A felállt védelem elleni játékban felvettük a versenyt, gyorsaságban viszont nem voltunk egy súlycsoportban a hazaiakkal.

Férfi NB II., Dél-nyugat, az 1. fordulóban

Hőgyész SC–Mecseknádasdi SSE 25–25 (15–14)

Tamási, 150 néző. V.: Földesi, Halász. Hőgyész: Molnár B. – Vojkovics I. 7, Bock, Vojkovics Gy. 2, Szabó T. 3, Nyitrai 4, Velky 4. Csere: Farkas G. (kapus), Debreczeni, Dombi, Gadányi 2, Héger, Teimel M., Vald 2, Zatureczki 1, Balaskó. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 4/3, ill. 2/2.

Kiállítás: 12, ill. 20 perc + kizárás.

A mérkőzés elején két góllal ellépett a vendéggárda, de összekapta magát a Hőgyész, s a második félidőben, 21–18-as vezetésnél eldönthették volna a meccset. Ahogy azonban szinte az egész találkozón, úgy ezúttal is kihagyták a mindent eldöntő ziccert. A győzelem ezért, illetve azért sem jött össze, mert a HSC védekezésben is követett el hibákat a tavalyinál jóval erősebb Mecseknádasd ellen. Ifi: 20–40.

Bán Tamás: – Hajtottunk, küzdöttünk, de a saját butaságaink miatt nem tudtuk megnyerni a meccset.

MK Pelikán Siklós KC–Mezdepo Holler UFC 40–29 (20–14)

Siklós, 150 néző. V.: Bán-Farkas, Miksó. Holler: Parádi – Szalontai 2, Hajnal 2, Reichert 7, Ulicska 6, Gergely B. 6 (4), Nyulasi 1. Cserék: Nagy B. (kapus), Virág 3 (1), Somogyvári, Dósa 1, Garda 1, Bujtás. Edző: Kovács István.

Hetesek: 5/5, ill. 6/5.

Kiállítás: 12, ill. 10 perc.

Az első tíz percben még tartani tudta a lépést ellenfelével a dunaföldvári csapat, de a kevés variációs lehetőség miatt egyre fáradtabbak lettek a játékosok, ezzel párhuzamosan a különbség is nőtt. Ifi: Nagykanizsa–Holler UFC 51–9, Siklós–Holler UFC 48–11.

Kovács István: – A hazaiak fizikálisan erősebbek voltak nálunk, sebességben nem tudtuk felvenni a versenyt a siklósiakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!