kézilabda

2018.12.03. 18:54

Megtört a jég, először nyert vendégként az FGKC

Hat vereség után a Dorogi ESE vendégeként megszerezte első idegenbeli pontjait a bajnokságban Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Berg Sándor

Az újonc dorogiak ellen megtörtént az, ami Mohácson, Szombathelyen, Kozármislenyben, a fővárosban a Pénzügyőr otthonában, Dunaújvárosban és Gárdonyban nem: győzni tudott a Fekete Gólyák csapata, ezzel meg is előzte közvetlen riválisát a tabellán.

Hatvan percre továbbra sem áll össze a szekszárdiak játéka, de amikor „égett” a ház, amikor nagyon kellettek a gólok, mindig volt valaki, aki vállára vette a csapatot. Ilyen volt Nagy Szilvia, aki csapata rossz kezdése után (2. perc: 2–0) elkezdte a gólgyártást, majd csatlakozott hozzá Reisch Gabriella, Fehér Tímea és Farkas Anita, így komoly előnyt szereztek (8. p.: 3–7).

A mérkőzésen határozatlan és gyenge védekezés megbosszulta magát, ami kihatott a támadójátékra is (20. p.: 10–10), ekkor viszont Farkas Anita és Nagy Szilvia vállalta magára a vezérszerepet: előbbi két büntetőt harcolt ki, utóbbi ezeket értékesítette és maga is lőtt egy gólt (27. p.: 11–14).

Zsinórban harmadik olyan mérkőzése volt ez az FGKC-nak, amelynek második félidejében a belső hármas alig tud betalálni (ezúttal két gólig jutottak). Volt viszont egy Reisch Gabriellájuk, aki a góljai mellett a kipattanókat is eredményesen vadászta le, kétgólos fórnál (48. p.: 20–22), ötperces gólcsend után pedig Fehér Tímea talált be a legjobbkor. A csereként beállt Bíró Fanni is feliratkozott a góllövőlistára, így ismét megvolt ellépett a Szekszárd (53. p.: 21–26).

Lezárni ekkor még nem tudta a meccset a Fekete Gólyák, ugyanis Farkas, Kónya és Reisch kiállítása miatt hármas emberhátrányba is került, ekkor viszont Schell Gabriella sietett csapata segítségére, és az ő védései is kellettek ahhoz, hogy két vereség után ismét két pontot gyűjtsön az FGKC, megszerezve ezzel idei első vendégsikerüket. Ifi: 26–27.

A Szekszárd vasárnap a Győri ETO U19-es csapata ellen hazai pályán zárja az őszi szezont (kezdés: 18 óra).

Női NB I/B, Nyugat, 10. forduló.

Dorogi ESE–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 24–27 (14–16).

Dorog, 150 néző. Vezette: Dáné, Komáromi.

Szekszárd: Schell – Kónya 1, Farkas A. 4, Nagy Sz. 6 (3), Gyenis 3, FEHÉR T. 4, REISCH 6. Csere: Ambrus K., Tóth B., Bíró 3. Edző: Tabajdi Ferenc.

Hetesek: 4/4, ill. 5/4.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc+kiállítás.

„Többször is megpróbáltuk elfegyelmezetlenkedni a mérkőzést, negyedszerre nem sikerült. Örülni lehet a két pontnak és az időnkénti remek támadójátéknak, viszont nagyon szomorúvá tesz, hogy ennek a nagyon fontos mérkőzésnek ilyen dekoncentrált, csapni való védekezéssel álltunk hozzá” – mondta Tabajdi Ferenc, a szekszárdiak edzője.

Ezek is érdekelhetik