kosárlabda

2019.01.15. 20:50

Magabiztosan győzte le a pécsieket a Dombóvár

Balázs László

Férfi NB II. Nyugati-csoport, a 9. fordulóban. Dombóvári KSE–PTE-PEAC 93–45 (22–13, 18–6, 27–10, 26–16). Dombóvár, Szuhay Sportcentrum 200 néző. V: Radnóti, Csallóközi. Dombóvár: TÓTH K. 21/6, Kollár 8, FETZER 19/9, Pölöske 10, Fazekas 9. Csere: NÉMETH 15/12, Dávid 2, TAKÁCS 7, Csapó T. 2, Szabotin. Edző: Szőke Balázs.

Félidejéhez érkezett az NB II.-es bajnokság, egy decemberből elhalasztott mérkőzést pótolt hétvégén a Dombóvár, amelyben Kőnig Richárd és Hadnagy Bence bokasérülés miatt nem léphetett pályára.

Nagyon jó hozzáállással, motiváltan kezdték a találkozót a kék-fehérek, a küzdelmes első negyedet követően kilenc pontos előnnyel várhatták a második tíz percet. A vendéglátó játékába csak az rondított bele, hogy faultproblémákkal küszködtek, de remekül szállt be a padról Németh Patrik, és a mérkőzést megelőző napon 17. születésnapját ünneplő Takács Arnold. Pontos távoli dobásaiknak köszönhetően hamar húsz pont fölé nőtt a különbség. A pécsiek védekezést váltottak, ez okozott némi zavart, de vezetett a DKSE.

A fordulás után tovább nyílt az olló, gyorsan eldőlt a találkozó. A pécsiek teljesen elkészültek erejükkel, a szerzett labdák után könnyű kosarakat szereztek a hazai játékosok. A záró tíz perc formalitás volt, örömjátékot hozott, minden dombóvári játékos hozzátett a győzelemhez.

Legközelebb hazai pályán február 9-én a listavezető Soproni Tigriseket fogadják Fetzerék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!