KERékpár

2019.01.13. 19:59

Szekszárdi kerekest választottak az előző év legjobbjának

Rónai Gábor

A Magyar Kerékpáros Szövetség immár hagyományosan minden év elején a Bringasport Év Sportolója Gálán – a szakágak felterjesztései alapján –, 12 szakágának előző évi legjobbjait méltatja és díjazza a Kormány-, a Magyar Olimpiai Bizottság-, valamint az MKSZ releváns, meghívott tisztviselői, edzők, sporttársak, rokonok és barátok jelenlétében. Az idei díjazottakat a január 11-i gálán köszöntötték.

Az eseményt Dr. Princzinger Péter, az MKSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kitért rá, hogy nyugodt és eredményes mederben folyik a sportág fejlesztése, amely a közös, kitartó munkának köszönhetően az idei évben elképesztő eredményeket hozott a magyar kerékpársportnak.

A Szövetség szintén igyekszik magas színvonalú, támogató szakmai tevékenységet folytatni. Szerinte a megítélt támogatások tovább segítik a bringasportot a kitűzött célok elérésében, így remélhetőleg még jobb eredmények születhetnek majd 2019-ben és természetesen 2020-ban is, az olimpián.

A gálán egy Tolna megyei kerekest is díjaztak: az országúti szakágban a szekszárdi Mészáros Bence nyert. A fiatal tavaly a KSI színeiben tekert, az új évtől viszont egy holland profi csapatban folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!