kosárlabda

2019.02.26. 09:52

Az idegek csatáját Szőke Balázs együttese bírta jobban

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Férfi NB II Nyugat, 17. forduló

Mágusok Zrínyi KK–Dombóvári KSE 68–74 (18–11, 13–23, 19–19, 18–21). Kaposvár, 150 néző. V: Szalóki, Téczeli.

Zrínyi KK: HORVÁTH N. 25/15, Madarász 4, KUN 11/9, Fodor 11/3, SZŐNYI 14/3. Csere: Csabai, Herbel, Kovács D. 2, Kovács M. 1. Játékos-edző: Csabai Máté.

Dombóvár: Tóth 3, KOLLÁR 10, FARKAS 25/9, PÖLÖSKE 11, Fazekas 7. Csere: Fetzer 2, Dávid 6, TAKÁCS 10/6, Hadnagy, Kőnig. Edző: Szőke Balázs.

A szomszédvári rangadón parázs összecsapásra volt kilátás. Mindkét csapat harcban áll a 2. hely megszerzéséért, amely további meccseket biztosít a final fourért. Gyengén kezdett a vendéggárda, amely az öltözőben maradt, a somogyiak villámrajtot vettek és 18–4-re elhúztak. Rengeteg labdát adott el a Tolna megyei alakulat, amit a hazaiak könnyű kosarakkal büntettek.

Takács Arnold pályára lépésével, és bátor játékának köszönhetően kezdte meg a felzárkózást a Dombóvár, és a második negyed közepén már a vezetést is átvette (20–23). Koncentráltan és keményen védekeztek Kollárék, nagyot harcolt minden játékos. Talán a nagyobb iramnak köszönhetően egy-két hiba becsúszott támadásban, könnyűnek vélt helyzetekben hibáztak Fazekasék, ennek ellenére négypontos előnnyel várták a második húsz percet (31–34).

A folytatásban továbbra is nagy küzdelem zajlott a pályán, szinte végig a vendégek vezettek. A hazai csapatban Horváth Norbert, a kék-fehéreknél Farkas Péter nyújtott extrát, aki az egész mérkőzésen vezére volt csapatának.

A záró játékrészben több kísérlete volt a DKS-nek, hogy növelje négy-ötpontos előnyét, de mindig jött egy hazai tripla, amelyekkel meccs­ben maradt a Kaposvár. Az idegek csatáját végül a látogatók bírták jobban, 12 másodperccel a végső dudaszó előtt Kollár Zsombor szerzett egy extra duplát, amellyel öt pontra nőtt a differencia a felek között (68–73). Nagy iramú, fordulatos mérkőzésen gyűjtötte be a bajnoki pontokat a Dombóvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!