kosárlabda

2019.02.11. 17:15

Az utolsó másodpercek döntöttek Dombóváron

Balázs László

Forrás: Shutterstock

Férfi NB II Nyugati-csoport, 15. forduló

Dombóvári KSE–Soproni Tigrisek 71–73 (17–18, 18–16, 21–19, 15–20).

Dombóvár, Szuhay Sportcentrum 300 néző. V: Földvári, Danka.

Dombóvár: Tóth K. 6/3, Kollár 8/3, Fetzer 12/12, FARKAS 19, FAZEKAS 19. Csere: Németh 2, Hadnagy 3/3, Kőnig 2, Takács, Pölöske. Edző: Szőke Balázs.

Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, a legnagyobb különbség mindössze öt pont volt. A hazaiaknál center poszton Fazekas agilisen, nagyon jó szellemben és eredményesen kosárlabdázott. A távoli dobásokkal akadtak problémái a hazaiaknak, mindössze két hárompontos kosarat szereztek az első húsz percben. A térfélcserét követően Fetzer két gyors hármasával meglépett a DKS (45–38), de erre a rutinos soproniak egy 10–0-s futással válaszoltak. Ezt követően Farkas percei következtek, aki kilenc pontot szerzett zsinórban. A záró felvonás nagy izgalmakat tartogatott. Hatalmas lelkesedéssel játszott a vendéglátó, amely remekül védekezett, s a negyed első felében mindössze három pontot kapott. Fazekas találatával a 34. perc végére tízpontos előnyt harcoltak ki a kék-fehérek, majd jött Bakk László, két extra hármasával lőtávolon belülre kerültek a vendégek. A mérkőzés utolsó perceiben több labdát könnyelműen eladott a Dombóvár, a Tigrisek folyamatosan zárkóztak, az utolsó percben Sallay pontjaival a vezetést is átvették (68–70). Fetzer remek hármasával ismét a hazaiaknál volt az előny, egy támadásnyi ideje maradt a Sopronnak, Bakk pedig a kiélezett véghajrában sem hibázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!