labdarúgás

2019.02.06. 18:40

Görögországból igazolt játékost a Paksi FC

Windecker József érkezik a Paks középpályájára.

Berg Sándor

Fotó: paksifc.hu

Egy héttel a téli átigazolási időszak lezárulta előtt (szabadon igazolható játékosokat ezt követően is lehet szerződtetni) sem ért véget a játékosigazolás a Paksi FC-nél, amely hivatalos oldalán tette közzé Windecker József szerződtetését.

A 26 esztendős középpályás Kecskeméten kezdte karrierjét, majd szerepelt az Újpest és a Győr utánpótláscsapataiban, első felnőtt élvonalbeli mérkőzését a kisalföldiek színeiben játszotta. A korábbi utánpótlás-válogatott (az U19-ben öt, az U21-ben tizenkét találkozón lépett pályára, utóbbi korosztályban egy gólt szerzett) megjárta a Siófokot is, a balaton-parti gárdától kölcsönbe véve egy szezonon át (2013/2014) már erősítette az atomvárosiakat. Ez idő alatt 22 bajnokin lépett pályára, s két gólt szerzett.

Ezt követően vargabetűt leírva visszatért Győrbe, majd ismét Újpestre, amellyel az idei Európa-ligában négy selejtezőmérkőzésen (Neftchi Baku, Sevilla) is szerepelt, de – a hírek szerint a klubbal való nézeteltérés miatt – még múlt a nyáron Görögország felé vette az irányt, s eligazolt az APO Levadiakoszhoz. Az élvonalbeli csapatnál – amely az utolsó előtti, 15. helyen áll jelenleg a tabellán – eltöltött fél év alatt mindössze egy kupamérkőzésen lépett pályára, ezért felbontotta szerződését az együttessel.

„Egy olyan labdarúgó érkezett a klubhoz, akit nagyon szeretünk és tisztelünk. Örömmel vettük, hogy bennünket választott. Reméljük, hogy az elmúlt fél év kihagyása után hamar visszarázódik. Abban viszont biztos vagyok, nagy segítsége lesz a csapatnak” – nyilatkozta az új játékos szerződtetéséről Haraszti Zsolt, az OTP Bank Ligában szereplő paksiak ügyvezetője.

„Alig várom, hogy belekezdjek a közös munkába. Sajnos egy ideje nem tudtam tétmeccset játszani, de úgy érzem, nagyon jó állapotban vagyok, szeretnék mihamarabb bemutatkozni paksi színekben” – mondta Windecker József, aki az NB I-ben 137 (tizenegy gól, tizenhárom gólpassz), az NB II-ben 27, a Magyar Kupában 19 (három gól) mérkőzésen lépett pályára.

Az NB I nyolcadik helyén álló paksiak az MTK Budapest elleni sikeres tavaszi rajt után (2–1) szombaton a sereghajtó szombathelyi Haladást fogadják a Fehérvári úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!