labdarúgás

2019.02.13. 11:52

Vissza kellene szerezni az elveszített két pontot

Kulcsár Dávid sem tudja az okát, mi történt a Haladás ellen 1–1-re végződő szombati bajnoki mérkőzés második félidejében. Mint ismert, a Paksi FC az első félidőben lefocizta a sereghajtó szombathelyieket, akik ugyanezt tették a második játékrészben a hazaiakkal.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

„Még keressük az okokat. Már a meccs után is beszéltünk róla, hogy miért húztuk ennyire magunkra a Haladást – fogalmazott a klub honlapján a jobbhátvéd. – Feljebb kellett volna tolnunk a védekezésünket, ezáltal a Szombathelynek kevesebb lehetősége lett volna a gólszerzésre.”

A tavaszi nyitóforduló hasonlóan alakult a zöld-fehérek számára az MTK otthonában, akkor viszont meg tudták tartani előnyüket a fővárosiakkal szemben.

„Ha nagyon akarunk találni, akkor lehet a kettő között párhuzamot húzni, de merőben más volt a két meccs – folytatta Kulcsár. – Az MTK-nál két góllal vezettünk, és tudat alatt meg is nyugodtunk, hiszen már csak 5–10 perc volt hátra a lefújásig. Most hétvégén viszont csak egy góllal mentünk. Egy találatra nem szabad ennyire, úgymond, ráülni. Mindig adódhat olyan lehetőség, amiből kiegyenlíthet az ellenfél. Nem lehet abban bízni, hogy nem kapunk gólt, hiszen bármikor bepattanhat a labda a kapunkba, ahogy az most is történt. Reméljük, ilyen még egyszer nem fog előfordulni” – mondta a paksiakat hetedik éve szolgáló hátvéd.

A PFC szombaton az abszolút újonc, de jelenleg a legjobb formában lévő Kisvárdához látogat. A borsodi gárda öt bajnoki óta veretlen (ennél csak az újpesti nyolcas és a diósgyőri hetes széria hosszabb), az utolsó hármat pedig kivétel nélkül megnyerték az MTK, a Haladás és a Debrecen kárára.

„Nem lesz egyszerű túra. Tudjuk, hogy vendéglátónk milyen formában van, ennek ellenére szeretnénk győzni, és a három pontért utazunk. A hármas sípszóig százszázalékosan kell koncentrálnunk, lehetőséget sem szabad engedni az ellenfélnek, mert sajnos az abból adódó helyzetet kihasználni már könnyű. Meg kell tehát próbálni minimálisra redukálni azokat a szituációkat, amikből gólt kaphatunk. A Haladás ellen elvesztett két pontot vissza kell szereznünk, így remélem, ezt már most szombaton egy sikerrel kozmetikázzuk” – bizakodott Kulcsár Dávid.

Vereség esetén azonban az is előfordulhat, hogy a forduló végén a kilencedik helyre csúszik vissza a Paks. Ha a Mezőkövesd nyer Szombathelyen, a Puskás Akadémia pedig legyőzni otthon az Újpestet, megelőzik a zöld-fehéreket, a tizedik, még bennmaradást érő helyen álló Kisvárda pedig egy pontra feljön Csertői Aurél együttesére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!