labdarúgás

2019.04.05. 12:11

Amikor az orvosnak is van beleszólása...

A Paksi FC orvosi stábjának is bőven akad dolga, hiszen páratlan sérüléshullám sújtja az élvonalbeli csapatot.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Közel egy kezdőcsapatnyi játékosát kellett nélkülöznie Csertői Aurél vezetőedzőnek a múlt heti, Újpest elleni bajnokin (0–2). Nem mondhatjuk, hogy egyszerre ennyi sérült megszokott lenne a zöld-fehéreknél, de ebben az idényben már az menne csodaszámba, ha a szakmai stáb mindenkire számíthatna. Ez a szezon úgy néz ki, már csak ilyen marad Pakson...

Az egyik leghosszabb ideje Simon Ádám bajlódik sérüléssel, aki legutóbb tavaly augusztusban lépett pályára a Bp. Honvéd vendégeként. A védekező középpályás jelenleg Németországban lábadozik Achilles-ín-szakadásából. Mint azt a klub honlapjának elmondta, a rehabilitációval jól halad, jelenleg a vádliját erősíti, hogy felépülésének következő fázisába léphessen. Előreláthatóan még egy hónapot tölt a München melletti Dorfenben, mielőtt visszatérhetne a társaihoz Paksra.

Simon Ádám mellett biztosan nem léphet pályára a Ferencváros otthonában Haraszti Zsolt sem, akinek keresztszalagja még a nyári, törökországi edzőtáborozás során szakadt el. A középpályás jelenleg is gyógytornára jár, de bízik benne, hogy hamarosan újabb stádiumba léphet a felépülésében. Kecskés Tamásra bordarepedés miatt két hét kényszerpihenő vár, míg Nagy Richárd valószínűleg fáradásos szálkapocscsont-repedést szenvedett.

Gévay Zsoltnál egy csontos lerakódás következtében begyulladt a jobb bokaízülete, de biztató, hogy a héten már a csapattal tudott edzeni, így akár már az FTC ellen pályára léphet.

Szakadásról Vági András és Bartha László is tudna mesélni, a jobbhátvédnek a térdszalagja szakadt el, s várhatóan két-három hétre van szüksége, hogy újra a csapattal együtt készülhessen, míg a 275 NB I-es meccsnél járó támadó lágyéktáji izmában keletkezett három centiméteres beszakadás még márciusban.

Bartha mellett Fejes András és Szabó János hétvégi játékára is van némi esély. Előbbinél az orr után nyaksérülése miatt maradt ki egy bajnoki, míg utóbbinak a Debrecen elleni győztes bajnokin (2–1) repedt meg két bordája és alakult ki nála légmell.

A legújabb sérült Kulcsár Dávid, akinek (szintén keresztszalag-sérülés miatt) véget ért a bajnokság, de könnyen előfordulhat, hogy rá fog menni az egész őszi szezon a gyógyulására.

A sorsolás sem kedvezett a PFC-nek

Nehéz úgy dolgoznia egy edzőnek, ha hat-hét alapemberére nem számíthat – ezt megtapasztalhatta az elmúlt hetekben Csertői Aurél. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mely klubok ellen kellett és kell még a hétvégén helytállnia csapatával, kijelenthetjük, hogy nincs irigylésre méltó helyzetben.

Ugyan a címvédő Vidi ellen bravúrnak számító pontot sikerült elcsennie a Paksnak hazai pályán (2–2), a Bp. Honvéd vendégeként (0–3), majd az Újpest ellen otthon sem sikerült gólt és pontot szerezniük. Szombaton a Ferencvároshoz látogatnak (17 óra). Az a mérkőzés sem lesz sétagalopp...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!