KOSÁRLABDA

2019.05.21. 20:44

A „szolnoki Messi” Pakson is meghatározó tényezőnek bizonyult

Nagy csatában sokáig nyerésre állt az Atomerőmű SE, végül a negyeddöntős párharc második mérkőzésén is a Szolnoki Olaj KK örülhetett.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

„Ha sikerül kikapcsolni a szolnoki Messit, nyert ügyünk van” – mondta egy paksi drukker a bejáratnál, s még mielőtt társa visszakérdezhetett volna, gyorsan rávágta, hogy természetesen Vojvoda Dávidra gondolt. Az ASE irányítója, Kovács Ákos is az Olaj-karmester kikapcsolásában látta a siker kulcsát.

Nos, ez, mármint Vojvoda kikapcsolása nem sikerült a paksiaknak az első negyedben, a vendégek klasszisa dobott mindenhonnan, s többnyire pontosan. A paksiaknak ellenben semmi sem jött be, kilenc triplakísérletükből egy sem ért célt.

Azt nem mondjuk, hogy a fordulatot az első sikeres távoli hozta meg, mert már előtte is kezdett magára találni az ASE, ám az biztos, hogy LaDontae Henton hármasa után váltak csak igazán felszabadulttá Dzunics Braniszlav fiai. Jött is néhány trükk, Eilingsfeld János remek horoggal szerzett duplát a palánk alatt, amitől belelkesült a közönség paksi fele, Nick Faust félidőt lezáró pazar zsákolásánál pedig majd felrobbant a csarnok.

A szolnoki játékosok tekintetéből azt lehetett kiolvasni, hogy ők sem értik, mi történt az utolsó percekben. Julian Norfleet ellenben mosolyogva rázta az öklét az öltöző felé menet. Nyeregben volt az ASE, amely a folytatásra is úgy jött ki, hogy nyomatékosítja: nyerni és egyenlíteni akar.

Luksa Andric technikaija és végleges kiállítása (a horvát center addig szövegelt, amíg beküldték az öltözőbe) jól jött a Paksnak, nem úgy a Szolnoknak, amely láthatóan egy kisebb gödörbe került. Meg is léptek tízzel a félidőig három, a harmadik negyed után viszont már hét hármasnál járó paksiak, de vétek lett volna leírni a címvédőt. Főképp azért, mert a „szolnoki Messi” megint megrázta magát, s elsősorban neki köszönhetően visszakapaszkodott az Olaj.

Nyílt lett a meccs, de az idegek is pattanásig feszültek. A szurkolók osztották egymást rendesen, hol a paksi, hol a szolnoki tábor volt hangosabb egy-egy téves, vagy annak vélt bírói döntés miatt...

A végén pedig megint jött, akitől a legjobban tartottak: Vojvoda triplát dobott, büntetőket dobott, labdát csent, egyszóval megnyerte a meccset az Olajnak, amely így 2–0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Folytatás pénteken tévés meccsen, Szolnokon (18 óra, M4 Sport).

 

FÉRFI NB I, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

ATOMERŐMŰ SE – SZOLNOKI OLAJ 97-103

(16–21, 28–19, 27–29, 26–34)

Paks, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Praksch, Nagy V.

PAKS Kovács Á. 9, HENTON 15/6, Nortfeet 10/6, EILINGSFELD 14/3, Jevtovics 8

Csere: FAUST 22/3, RUJÁK 15/12, Horváth K., Medve 4

Edző: Dzunics Braniszlav

SZOLNOK Airington 9, VOJVODA 36/12, Rudner 7/3, N. MILOSEVICS 13, TÓTH Á. 14

Csere: MALESEVICS 17/6, Kovács P. 3, Andric 4, Frank A.

Edző: Dragan Alekszics

Az eredmény alakulása:

3. p.: 3-6. 7. p.: 9-14. 9. p.: 14-21. 12. p.: 18-23. 16. p.: 30-32. 19. p.: 40-37. 23. p.: 53-43. 27. p.: 65-57. 32. p.: 73-72.

Kipontozódott: Rudner (36.), N. Milosevics (40.), Malesevics (40.)

Piros lap: Andric (23.)

MESTERMÉRLEG

Dzunics Braniszlav: – A szolnokiak bizonyították, hogy jó kosárlabdát játszanak. Vojvoda Dávid ma is extrát nyújtott, ez döntött. Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de nem kell szégyenkeznünk. A védekezésbeli hibáinkat ma könyörtelenül kihasználta a Szolnok.

Dragan Alekszics: – Jó mérkőzés volt, a szurkolók is élvezték, remek hangulatot varázsoltak a csarnokba. A második félidőben jobban védekeztünk, és Vojvoda Dávid is remekelt. A hajrában pedig Nikola Malesevics és Nemanja Milosevics is besegített neki.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Szolnok javára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!