labdarúgó NB I

2019.05.19. 19:09

Négy gólt kapott a Paks, a Loki a bronzérmes

Vereséggel zárta az OTP Bank Liga 2018/2019-es idényét a Paksi FC, amely a bronzérmes Debrecen otthonában szenvedett 4-1-es vereséget.

Berg Sándor

Fotó: NS

Ha minden magyar bajnoki ilyen színvonalú lenne... Gondolhatta magában az a közel hatezer szurkoló, aki a már biztos bennmaradó Paks hajdúsági vendégjátékára jegyet váltott. Az atomvárosiak minden teher nélkül, felszabadultan futballozhattak, míg a Debrecen úgy futhatott ki a pályára, hogy tudta: győzelme esetén biztosan megszerzi a harmadik helyet.

Az első félidő iramára éppen ezért nem lehetett panasz, annak ellenére sem, hogy a teljes NB I-es mezőnyben e két csapat birtokolta átlagban a legkevesebbet a labdát (kvázi a kontrákban bízva). Na meg a négy gól miatt is elismerően csettinthettek a nézők, igaz, az egy busznyi paksi szurkoló aligha ilyen leosztásban képzelte el azokat. A kedvencek játékával viszont már annál inkább elégedettek lehettek, elsősorban a télen éppen Debrecenből visszatérő Könyves Norbert játszott nagyon agilisen.

A helyzetek paksi oldalon adódtak, a gólokat mégis a hazaiak lőtték, megerősítve a futball egyik örök érvényű törvényét.

A szünet után Tőzsér Dániel büntetőjével gyorsan lezárta a lényegi kérdéseket a DVSC, amely a folytatásban már nem forszírozta a támadásokat, s a Paks is beletörődött, hogy nem sikerül pontot szereznie a Nagyerdei Stadionban.

Csertői Aurél együttese számára nem sikerült szépre a szezon lezárása, a PFC végül a nyolcadik helyen zárta a 2018/2019-es idényt, amióta tizenkét csapatos az NB I, két ötödik és két hetedik pozíció mellett ez negatív rekord. A Debrecen sikerével (a bronzéremmel három év után álltak fel ismét a dobogóra) nyáron az Európa-liga selejtezőjében is érdekelt lesz.

LABDARÚGÓ NB I, 33. FORDULÓ

Debreceni VSC – Paksi FC 4–1 (3-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6000 néző. Vezette: Erdős (Szert, Vígh-Tarsonyi)

Debrecen Kosicky – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi J. – Varga K. (Jovanovic, 66.), Tőzsér, Haris, Bódi – Zsóri (Damásdi, a szünetben), Szécsi (Takács T., 84.). Vezetőedző: Herczeg András

Paks Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Windecker (Kesztyűs B., 76.) – Könyves, Papp K. (Egerszegi, 69.), Cseke, Bartha (Remili, 69.) – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Szécsi (19., 33.), Bódi (23.), Tőzsér (52.), illetve Cseke (30.)

Sárga lap: Windecker (22.), Szabó J. (24.), Bartha (43.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!