labdarúgás

2019.07.03. 20:48

Egyik osztályban sem indul a Paksi FC II

Öt szezon után megszűnik az NB III-ból az elmúlt idény végén kiesett Paksi FC második csapata, így a megyei I. osztályban sem indít csapatot az atomvárosi klub.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Hét éven belül másodszor szűnik meg a Paksi FC második számú csapata. A 2012/2013-as szezonban az utolsó, 16. helyen zárta a zöld-fehér együttes az NB II nyugati csoportját, hogy egy év kihagyás után, a 2014/2015-ös idényben „poraiból újraéledő főnixként” megnyerje a megyei első osztályt (68 pontot szerezve, jobb gólkülönbséggel megelőzve a Dombóvár FC-t).

Abban a bajnokcsapatban olyan játékosok fordultak meg „visszajátszóként”, mint Báló Tamás, Csernyánszki Norbert, Éger László, Kiss Tamás vagy Lenzsér Bence, vagy a mostani keret fiataljai közül Bor Dávid (aki 51 találattal gólkirály lett abban az évben), Kesztyűs Barna, Nagy Richárd vagy az elmúlt NB I-es szezon házi gólkirálya, Hahn János.

Osztermájer Gáborral ezt követően sorrendben kilencedik, hatodik és tizedik helyet csípték el a paksiak az NB III-ban. Az új szezonban azonban már Tököli Attila irányította a „tarcsit”, amely az utolsó előtti, 15. hellyel búcsúzott a nemzeti bajnokságtól.

„Nem ezt vártuk ettől a szezontól, de utólag azt kell mondanom, hogy valahol benne volt ez a szereplés az idényben – nyilatkozta megkeresésünkre Tököli Attila. – Az előző évhez képest kicserélődött a társaság, ősszel fiatalok és kevés rutinnal rendelkező játékosokkal álltunk ki, tavasszal pedig már az a teher is a vállakon volt, hogy ne essünk ki. A szezon második fele jobban sikerült ugyan, de az ősszel összegyűjtött hátrányt már nem tudtuk ledolgozni.”

A korábbi huszonötszörös válogatott és gólkirály szerződése lejárt a Paksi FC-nél, a jövője így még bizonytalan. „Meglátjuk, hogy hol, mikor és hogyan térek vissza. Sokat tanultam ebben az egy évben, több lettem ezáltal. Edzőként képzelem el a jövőmet, de, hogy ez felnőtt vagy utánpótlás-csapatnál lesz-e, azt a jövő majd eldönti. Az ambícióm megvan ehhez.”

A klubvezetés a kiesés után úgy döntött, hogy nem indít együttest a megyei első osztályban.

„Elsősorban a helyzet sportszakmai oldalát vettük figyelemmel, s úgy döntöttünk, hogy az U19-es csapatra fókuszálunk. Nincsen annyi játékos, hogy fent tudjunk tartani egy tartalékcsapatot is, két vasat pedig nem szeretnénk a tűzben tartani azért, hogy végül egyik se melegedjen fel” – indokolt Karszt József technikai vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!