kézilabda

2019.07.31. 12:18

Már most otthon érzik magukat

Szekszárdon edzőtáborozik a női élvonalban szereplő Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Klub annak érdekében, hogy a következő szezonra minél inkább belakhassák új, ideiglenes otthonukat.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Kétezer-tizenkettő tavaszán fordult elő utoljára, hogy élvonalbeli kézilabda-együttes edzett a szekszárdi városi sportcsarnokban. Az a csapat akkor az UKSE Szekszárd volt, s most, hét és fél évvel később a Dunaújvárosi KKA vette birtokba hétfő délután a küzdőteret.

Fél órával a csapatbusz megérkezése előtt a csarnok parkettjén csupán egy embert lehetett látni, a bonyhádi születésű Szekerczés Lucát. A Szekszárdon nevelkedett, de már harmadik éve a dunaújvárosiakat erősítő jobbátlövő nem azért érkezett a társainál korábban, hogy a régi szép emlékeket felelevenítse.

„A szezon végén megsérültem, össze kellett varrni a lövőkezemen az egyik ujjat, így a világbajnoki selejtezőkön sem vehettem részt. A nyáron pedig a csípőmmel adódtak problémák, emiatt közel két hónapot voltam kénytelen kihagyni. Mint láthatta, külön munkát is végzek a többiektől, de közben már a csapattal is együtt készülök, illetve gyógytornára is járok. Sok még a lemaradásom, ami meglátszott a Fehérvár elleni edzőmeccsen is. Lassú vagyok még, korábban is fáradok el, de már alakul a formám” – mondta két feladat között a 25 éves átlövő, aki az előző bajnoki kiírásban 183 találattal az NB I-es góllövőlista második helyén végzett.

A parkolóba begördülő autóbuszról csupa mosolygós embert szállt le. Az arcokon nem lehetett észrevenni a fáradtság jeleit, pedig délelőtt már egy közel háromórás komoly erőnléti edzést vezényelt játékosainak György László vezetőedző. „A felkészülés negyedik hetében járunk, ilyenkor kapják a játékosok a legnagyobb terhelést. Emiatt ezen a héten kilenc edzés és két felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Ilyenkor már a munka szakmai és fizikai része is terítékre kerül, így sok labdás feladat is az edzés részét képezi. Azonban nemcsak izmot, akaraterőt is edzünk” – mondta Imre Vilmos sportigazgató, aki elárulta, miért Szekszárdra esett a klub választása.

„Földrajzilag közeli helyet akartunk választani. Több város is szóba került, a két település jó kapcsolata miatt döntöttünk végül Szekszárd mellett. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, a fogadtatásra és a szállásra nem lehet egy rossz szavunk sem. Minden adott ahhoz, hogy sikeres egy hetet tudjunk majd magunk mögött” – fogalmazott.

Hozzátette, nemcsak a csarnok „belakása” miatt töltenek el itt egy hetet. „Nem titkolt szándékunk a csapatépítés is ezen a héten. Jól haladunk ezzel, a játékosok segítik egymást, biztatják egymást, s a hangulat is remek” – jegyezte meg Imre Vilmos.

A sportigazgató szavait támasztják alá a nyáron Dunaújvárosba visszatérő Triscsuk Krisztina mondatai is. „Nem ismeretlen számomra a klub, több játékossal korábban is együtt játszottam már, de a stábból is sokakat ismerek. Egy nagy családhoz jöttem haza, ahol hosszútávú célok vannak. Lelkes csapatunk van, mindenki odateszi magát az edzéseken, de azon kívül is jó közösséget alkotunk – mondta a DKKA-val 2016-ban EHF-kupát nyerő 34 éves irányító. – Nehéz szezon elé nézünk, de a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok jó elegyet alkotnak” – tette hozzá a német Thüringentől hazatérő Triscsuk.

Az Érddel és a Fehérvárral is a tolnai megyeszékhelyen játszanak

Két felkészülési mérkőzést játszik Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász KA, amely csütörtökön a tavalyi negyedik Érdet, pénteken a hetedik Alba Fehérvárt látja vendégül új otthonában. Mindkét mérkőzés 17 órakor kezdődik, a belépés ingyenes! Imre Vilmos sport­igazgató elmondta, nemcsak a játékosok és a szakmai stáb szeretné „belakni” a csarnokot, de hazai hangulatot is szeretnének itt teremteni a mérkőzések során. Többek között ezért is indítanak majd Dunaújvárosból szurkolói buszt a találkozókra, de augusztustól (miután meglesznek a találkozók hivatalos időpontjai) a szekszárdi szurkolók is vásárolhatnak majd éves bérletet.

Edzeni továbbra is Dunaújvárosban, az erre a célra felépített munkacsarnokban fog a DKKA, amely azonban mérkőzés-lebonyolítás szempontjából nem felel meg a szövetség előírásainak.

A jelenlegi tervezet szerint októbertől játssza hazai bajnokijait, illetve kupacsatáit Szekszárdon a Kohász. A találkozókra – a csarnok menetrendje miatt – péntekenként kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!