labdarúgás

2019.08.08. 13:39

Az aranyért harcolna idén a Dombóvár FC

Más lesz az idei Dombóvár FC, mint amilyen az előző két évben volt. Fizikálisan biztosan, és sokkal gyorsabban is fognak játszani, mondta Kardos Ernő, a megye egyes gárda játékos-edzője.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Túljut a zágrábiakon a Fradi a Bajnokok Ligájában?

– Azt gondolom, hogy igen, tovább fognak jutni! – mondta Kardos Ernő, aki játékosként bajnok és ezüstérmes is volt a fővárosi zöld-fehérekkel, akik kedd este 1–1-re végeztek a horvát Dinamo Zagreb vendégeként a BL-selejtező harmadik fordulójának odavágóján. – Az első félidőben még nem voltak a kellő hőfokon, de a szünet után okosan lelassították, megfogták a horvátokat, és az idegenben mindig nagyon fontos gól is megjött. Amiért kiutaztak, azt elérték, ennek ellenére még mindig ötven-ötven az esély. Azonban az az atmoszféra, ami a Groupama Arénában uralkodik a hazai meccseken, sokat segíthet.

– És a dombóvári csapat meddig juthat a jövő héten kezdődő szezonban?

– Abban biztos vagyok, hogy ott leszünk a tabella elején! Az első három hely valamelyikének megszerzése a cél, de aki ismer engem, az nagyon jól tudja, hogy ez engem nem motivál. Maximalista vagyok, nem elégszem meg a harmadikkal, ha első is lehetek. Az biztos, hogy jó csapatunk lesz, jól igazoltunk, az edzések nagy létszámmal mentek le, a munkát elvégeztük, nyugodtan várjuk a Magyar Kupa hétvégi fordulóját és a bajnoki nyitányt.

– Jó csapatuk volt a legutóbbi két szezonban is, mégis csak negyedikek lettek! Az idei DFC jobb lesz, mint az előző kettő?

– Azt nem mondom, hogy jobb lesz, mert a korábbi csapatainknak is megvolt az erényük, a karakterük. A mostani más lesz, fizikálisan jobbak leszünk, és komoly sebesség is lesz az idei gárdában. Az előző években beletettünk egy olyan munkát a dombóvari fociba, ami vonzóvá tett minket. Ezért tudtunk olyan futballistákat igazolni, akik korábbi bajnokcsapatokat – mint például a Balatonlelle, vagy a Nagyatád – hagytak ott a kedvünkért. Olyan játékosok jöttek hozzánk, mint az a Bradics Tomi, aki az előző szezonban az U19-es Kaposvári Rákóczi legjobbja volt!

– Azt mondja, más lesz a csapat, de milyen lesz az idei bajnokság?

– Kiegyensúlyozott – jelentette ki a dombóváriak játékos-edzője. – Azt gondolom, hogy az a négy csapat, amelyik legutóbb ott volt az elején, az most is ott lesz. A Bonyhád, a Tolna és a Tamási is harcolni fog az aranyért. De jól igazolt a Majos, és a Tevellel, valamint a Szedressel is számolni kell. Nem könnyű a sorsolásunk, az első négy fordulóban háromszor is idegenben játszunk. Majoson kezdünk, aztán fogadjuk a Szedrest, majd utazunk Tevelre és Tolnára. Ezt követően tisztábban lehet majd látni az erőviszonyokat.

– Évek óta cél az NB III-ba jutás, mit gondol, idén meglesz? Vagy mikor lehet kimondani, hogy meglehet?

– Ha az őszi szezon végén olyan helyen állunk, akkor lehet gondolkodni róla, lehet tervezni. Nincs olyan dolog, ami hátráltatna bennünket. Dombóváron minden adott a magasabb osztályhoz, a centerpályánk tökéletes, van jó talajú edzőpályánk, műfüves pályánk, a kiszolgáló helyiségeink is egyre szebbek. Ha úgy állunk, én biztosan mindent meg fogok tenni azért, hogy a következő idényben egy osztállyal feljebb játszhasson a Dombóvár FC!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!