labdarúgás

2019.08.03. 08:59

Stabil középcsapat lesz az UFC Dienes Pál vezetőedző szerint

A Pécsi MFC otthonában indítja vasárnap a Közép csoport küzdelmeit az NB III-as Szekszárdi UFC. Dienes Pál azt mondja, stabil középcsapata lesz a megyeszékhelynek.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

– Készen állnak a rajtra?

– Kevés volt az idő ahhoz, hogy elvégezzük azt a munkát, amit szerettünk volna, a bajnokikon kiderül, hogy amit megcsináltunk, az mire lesz elég – mondta Dienes Pál, a szekszárdiak vezetőedzője. – A játékosok hozzáállására nem lehet panaszom, a szekszárdi kötődésű új igazolásaink gyorsan beilleszkedtek, akik pedig máshonnan érkeztek, azok is igyekeztek mielőbb hasznos tagjává válni a közösségünknek.

– Az edzőmeccseik közül az első kettőt elveszítették, az utolsó négyet viszont megnyerték. Ível felfelé a forma?

– Ezekből a találkozókból felesleges messzemenő következtetéseket levonni. Az első két meccsünkön, Pécsett és Székesfehérváron több hiányzónk volt, az utolsó négy közül pedig a Balatonlelle kivételével gyengébb játékerőt képviselő riválisokkal játszottunk. Az utolsó két hétben ráadásul Vituska Istvánra és Juhász Mátéra sem számíthattam sérülés miatt. Ha minden jól alakul, akkor az első hazai találkozónkon talán már ott lehetnek a pályán, de a nyitányról még hiányozni fognak.

– Összeállt már a fejében az a kezdőcsapat, amelyik kifut vasárnap a pályára a Pécsi MFC otthonában?

– Ha addig nem történik semmi rendkívüli, akkor a Szűcs Krisztián – Rácz Ferdinánd, Dudás Dániel, Márton Erik, Füredi Patrik – Királyházi Bence, Arena Ármin, Lékó Roland, Kesztyűs Máté, Budai Dávid – Péter Antal összeállításban kezdjük a szezon első bajnoki mérkőzését.

– A Pécstől nagyon kikaptak az első edzőmeccsen, ez alapján alaposan fel kell kötniük azt a bizonyost...

– A pécsiek nagyon jól igazoltak, mind létszámban, mind pedig minőségben. Tudjuk, hogy a baranyaiak azzal a céllal futnak neki a bajnokságnak, hogy meg akarják nyerni, és fel akarnak jutni a magasabb osztályba. De bizakodóak vagyunk! Az a célunk, hogy stabil középcsapata legyünk az osztálynak. Azt várom a játékosoktól, hogy minden meccsen a célnak megfelelő teljesítménnyel rukkoljunk elő, már most vasárnap a pécsiek otthonában is. A stabil védekezés lesz a játékunk alapja, abból próbálunk meg építkezni.

– Azt nem kell mondanom önnek, hogy egy jó rajt milyen fontos lenne, ezért kíváncsi vagyok, hogy mivel lenne elégedett az ötödik forduló után.

– Egy kis időnek el kell telnie ahhoz, hogy feltérképezzük a mezőnyt, hogy megismerjük az ellenfeleket, ezért helyezésben még nem gondolkodom. Szeretném, ha olyan csapatunk lenne, amelyik hazai pályán képes dominálni, valamennyi ellenfelével szemben győzelemre tud játszani, s amelyik minden találkozón, legyen az hazai, vagy idegenbeli összecsapás, képes gólt, vagy gólokat szerezni.

NB III, Közép csoport, 1. forduló

Pécsi MFC–Szekszárdi UFC, vasárnap, 17 óra. Pécs, Újmecsekalja. Vezeti: Kárpály Mihály (Baghy Csaba, Szvetnyik Bence).

A szekszárdiak bajnoki menetrendje

A program. 2. forduló, augusztus 11.: Szekszárd–Dunaharaszti 17. 3. forduló, augusztus 18.: Dabas–Szekszárd 17. 4. forduló, augusztus 25.: Szekszárd–Dunaújváros 17. 5. forduló, szeptember 1.: Kelen–Szekszárd 16. 6. forduló, szeptember 8.: Szekszárd–Szentlőrinc 16. 7. forduló, szeptember 15.: Iváncsa–Szekszárd 16. 8. forduló, szeptember 29.: Kozármisleny–Szekszárd 16. 9. forduló, október 6.: Szekszárd–Taksony 14.30. 10. forduló, október 12.: Dabas-Gyón–Szekszárd 14.30. 11. forduló, október 20.: Szekszárd–Rákosmente 14. 12. forduló, október 27.: Monor–Szekszárd 13.30. 13. forduló, november 3.: Szekszárd–Kecskemét 13.30. 14. forduló, november 10.: Bp. Honvéd II–Szekszárd 13.30. 15. forduló, november 17.: Szekszárd–Szabadkikötő 13. 16. forduló, november 24.: Szekszárd–Pécsi MFC 13. 17. forduló, december 1.: Dunaharaszti–Szekszárd 13 óra.

Villáminterjú: Fejes Péter válaszol

– Nyolc gólt szerzett a felkészülési mérkőzéseken, úgy tűnik, hogy jó formában van!

– Én is így érzem, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen megye egyes csapatok ellen voltam többnyire eredményes.

– A csapatot milyen formában érzi a vasárnapi rajt előtt?

– A keret magja együtt maradt, jól igazoltunk, szerintem erősödtünk. Úgy gondolom, az előző szezonnal ellentétben nem kell félnünk a kieséstől.

– A Pécs nagyon elverte önöket az első edzőmeccsen, ezek alapján mit remél?

– Ha kikapunk az a papírforma, ha döntetlent érünk el, vagy nyerünk, az bravúr. Szeretnénk meglepetést okozni, mert ez lendületet adna nekünk a folytatáshoz!

– Mire juthat a szezonban, és mire juthat a csapatuk?

– Tavaly kilenc gólt lőttem, idén tizenöt a cél. A csapatunk pedig szerintem stabilan ott lesz a középmezőnyben.

Húsz fős kerettel várják a szezont

A Szekszárdi UFC játékoskerete, kapusok: Mityók Roland (2000), Szűcs Krisztián (1996).

Védők: Arena Ármin (1996), Béla Dániel (2000), Dudás Dániel (1996), Füredi Patrik (1994), Márton Erik (1990), Rácz Ferdinánd (1997).

Középpályások: Béla Máté (2001), Budai Dávid (1992), Juhász Máté (1992), Kesztyűs Máté (1997), Kvanduk József (1994), Lékó Roland (1992).

Támadók: Bíró Bence (2000), Dombi Gergő (1999), Fejes Péter (1992), Királyházi Bence (1996), Péter Antal (1994), Vituska István (1988).

Érkezett: Vituska István (Peuerbach, Ausztria), Péter Antal (SZEOL), Királyházi Bence (Tolna VFC), Mityók Roland, Bíró Bence, Béla Dániel (mindhárman Vasas Akadémia), Kesztyűs Máté (Pécsi MFC).

Távozott: Hegedűs Márk (Pécsi MFC), Lékai Soma (Ózd), Turi Tamás (Kozármisleny FC), Major Péter és Tóth Dávid (Tevel), Csigi Ádám (Bonyhád VLC), Károly Viktor (Mohácsi TE), Steinbach Máté (Majos), Tóth Tamás (Bátaszék).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!