atomfutás

2019.09.13. 07:05

Brutális lesz az idei atomfutás

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Ezerháromszázan neveztek előzetesen a szombati ATOMfutásra és brutál­ATOM-ra, tájékoztatott Scheffer István, az esemény szervezője. Az atomfutást nyolcadik alkalommal rendezik meg, míg a brutálatomot hetedszer írták ki.

Az, hogy megdől-e a tavalyi nevezési csúcs (1640 induló), nem lehet biztosan kijelenteni, de az biztos, hogy az előző évek tapasztalatai alapján úgy lehet számolni, hogy a helyszínen is legalább háromszázan neveznek majd. Scheffer István ezzel kapcsolatosan kiemelte, hogy a nevezőknek a rajt előtt fél órával már regisztrálva kell lenniük.

Idén is a szokásos távokon hirdették meg a versenyt, azaz 600 méteren, 2000 méteren, 3000 méteren, 5000 méteren és 10 ezer méteren lehet nevezni, de negyed, fél és háromnegyed marATOM leküzdése is vár a résztvevőkre.

A brutál versenyek között kölyök, light és classic kategóriákat hirdettek a szervezők. Utóbbi kategóriákra napok óta építik a pályát, amelyeket szalmabálákkal, gerendákkal, vizesárkokkal, egyéb akadályokkal igyekeznek izgalmassá tenni.

Sztárokból idén sem lesz hiány, úgy tudjuk, hogy az atomfutáson elindul a Paksi Atomerőmű Zrt. felső vezetésének váltója, élén Pekárik Géza vezérigazgatóval, de ott lesz a rajtnál dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató, olimpiai bajnok cselgáncsozó, illetve a szintén dzsúdós Bor Barna is.

Szintén visszatérő vendég Császári Attila, korábbi kiváló öttusázó, az adidas marketingigazgatója, aki idén is indulni fog, illetve a korábbi években sokszor vett részt a versenyen Kovács „Kokó” István olimpiai- és világbajnok bokszoló.

A verseny ideje alatt részleges útlezárásokra lehet számítani, hangsúlyozta Scheffer István, de az utolsó futó elhaladását követően ezeket a korlátozásokat rögtön feloldják, így kevésbé zavarják majd a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!