Kajak-kenu

2019.10.21. 07:00

Az éremtáblázat élén zártuk a vb-t

Berg Sándor

Forrás: MKKSZ

Fotó: Balint Vekassy

Huszonegy dobogós helyezéssel toronymagasan zárt az éremtáblázat élén a magyar válogatott a múlt heti maratoni világbajnokságon, több mint kétszer annyi érmet gyűjtve, mint a második spanyolok. A kínai Saohszingban rendezett világeseményen kilenc aranyat, hét ezüstöt és öt bronzot szerzett Weisz Róbert szövetségi kapitány együttese. A Tolna megyei indulók két-két arannyal, illetve ezüsttel vették ki részüket a sikerből.

Az Atomerőmű SE kajakosa, Kiszli Vanda az egyesek rövidkörös versenyének első világbajnoki címét szerezte, míg a hagyományos számban (26 kilométer) megvédte elsőségét. Az idén az Eb-címet is birtokló paksi klasszis párosban klubtársával, Pupp Noémivel az ötödik helyen ért célba. A világbajnoki aranyérem a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettőshöz került, megvédve elsőségüket. Utóbbinak ez volt a 20. vb-aranya, ezzel ő lett minden idők legeredményesebb maratoni kajakosa.

Az atomvárosba megy az egyik ezüstérem is, Kollár Kristóf az ifjúsági kenusoknál lett második 18 kilométeren, míg a szintén paksi Hodován Dáviddal a párosok között ötödikek lettek. A negyedik medált a tolnai Boros Adrián szerezte, aki az egyes hatodik helye után a vasárnapi záró napon új párjával, Máthé Krisztiánnal az Eb-ezüst után a világbajnokságon is második lett 30 kilométeren – újfent a francia Quentin Urban, Jeremy Candy duó mögött.

A szekszárdi Nagy Viktória élete első U23-as világbajnokságán negyedikként ért célba 23 kilométeren, s ha nem jön egy harminc másodperces büntetés, valószínűleg a dobogóért is harcban lehetett volna.

A magyar válogatott haza is két csoportban utazott, az első még vasárnap este, a második pedig ma ül repülőre.

Borítókép: Kiszli Vanda mosolyogva siklik be a célba, a paksiak fiatalja remek teljesítménnyel lett a világ legjobbja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!