gála

2019.12.04. 10:00

Az év junior atlétája lett Szemerei Levente

TN

Fotó: MASZ

Szemerei Levente, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. versenyzője vehette át a 2019-es év legjobb junior atlétájának járó elismerést a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) díj­átadó gáláján.

Szemerei 3000 méteres akadályfutásban a junior Európa-bajnokságon elért 4. helyezése és egyéni csúcsa után megnyerte az idei évi felnőtt magyar bajnokságot és a Szuper Liga döntőjét, majd első felnőtt válogatottságán egyéni csúcsot ért el a Csapat Európa Kupán.

Szemerei Levente (középen) az elismerő oklevéllel Fotó: MASZ

Edzőjének és mentorának, Szőke Gergőnek a legnagyobb öröm, hogy sikerült tovább menteni a nagy eredményeket felmutató, Németh Gyula által megkezdett szekszárdi futóhagyományokat. Szemerei idei eredményét segítette, hogy az egykori szekszárdi sikeredzővel három hetet tölthetett magaslati edzőtáborban.

„Szeretném megköszönni azoknak, akik nélkül ez nem sikerülhetett volna, és akik hosszú évek óta feltétel nélkül támogatnak: családomnak, edzőmnek Szőke Gergőnek, Németh Gyulának, edzőtársamnak és barátomnak Palkovits Pistinek, Csillag Balázsnak és a Szekszárdi Sportközpontnak, és természetesen a Magyar Atlétikai Szövetségnek!” – mondta a nyertes.

A Bonyhád AC futója, Varga Lőrinc elismerő oklevelet kapott a svédországi U20-as Eb-n 800 méteren elért negyedik helyezéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!