labdarúgás

2019.12.10. 20:28

Mikulás Kupa: dobogóra állhatott a házigazda UFC

Harmadik helyen végzett a Szekszárdi UFC együttese az U16-os korosztály számára kiírt Mikulás Kupán. A rangos tornán a Ferencváros megvédte elsőségét.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

A Ferencváros fehér csapatát és a Pécsi MFC-t a csoportkörben legyőzte a szekszárdi együttes, amely csupán a későbbi döntős Kecskeméttől kapott ki egy izgalmas meccsen. A fináléba kerülésért a legerősebb csapat, a Ferencváros zöld vár az UFC-re, s a fővárosiak nem is adtak esélyt a sárga-feketéknek, akik aztán nagy meccsen megverték a kaposváriakat, s ezzel megszerezték a bronzérmet.

Eredmények

A csoport: Szekszárdi UFC–Ferencváros fehér 3–2, Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia–Pécsi MFC 1–1, SZUFC–PMFC 2–1, Kecskeméti TE–FTC fehér 5–2, SZUFC–Kecskeméti TE 0–1, PMFC–FTC fehér 0–5.

B csoport: FTC zöld–Paksi FC 4–2, NK Valpovka Valpova (horvát)–Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 2–5, FTC zöld–Kaposvár 5–1, Valpovka–Paksi FC 2–4, FTC zöld–Valpovka 7–1, Kaposvár–Paks 3–1.

Keresztjáték, alsó ág: Valpovka–FTC fehér 0–8, Pécsi MFC–Paksi FC 2–3. Felső ág: Kaposvár–Kecskeméti TE 0–8, SZUFC–FTC zöld 0–5.

Helyosztók. A 7-8. helyért: Valpovka–Pécsi MFC 4–10. Az 5-6. helyért: FTC fehér–Paks 0–2. A harmadik helyért: Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia–Szekszárdi UFC 3–4. A döntőben: Kecskeméti TE–Ferencváros (zöld) 2–3.

A kupa végeredménye: 1. FTC zöld, 2. Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia, 3. Szekszárdi UFC, 4. Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, 5. Paksi FC, 6. FTC fehér, 7. Pécsi MFC, 8. NK Valpovka Valpova.

Különdíjak. A legjobb kapusnak Mergl Szabolcs (FTC zöld) bizonyult, a legtechnikásabb játékos Lisztes Krisztián (FTC zöld) lett, a gólkirály címet 7 góllal Kovács Ádám (Kecskemét) szerezte meg, a legjobb szekszárdi játékos Rafael Gyula lett.

A díjakat Pálfi Gábor megbízásából Kecskeméti Tibor, valamint Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC ügyvezetője, Gyurkovics János önkormányzati képviselő, a szekszárdi futballklub tiszteletbeli elnöke, Micskó Márk, az UFC női szakágvezetője, Horváth Adél, a Horfer Serleg Kft. társtulajdonosa, és Major Miklós, a szervezőbizottság vezetője adta át.

A kupa fővédnöke, Pálfi Gábor, és a szponzor Keszthelyi Szabolcs a kupa előkészítéséért, támogatásért emlékplakettben részesült a szervezők jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!