kézilabda

2020.01.24. 10:39

A Békéscsabát fogadja a Kohász

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt napokban inkább a klub anyagi helyzete, mintsem a Dunaújvárosi Kohász KA élvonalbeli csapatának pályán elért eredményei kerültek a hírekbe. A megyei jogú város önkormányzata támogatásáról biztosította az egyesületet, míg a klub honlapján tett közleményében Mátyás Gábor ügyvezető elmondta, céljuk, hogy megfelelő jövőképet biztosítsanak a felnőttcsapat és az utánpótlás (így az akadémia) számára is.

Ma már újra a Kohász bajnokija kerülhet előtérbe, a Békéscsaba elleni mai, szekszárdi találkozó ugyanis a „kötelező győzelem” kategóriájába tartozik. A DKKA egy hete sokáig emlékezetes mérkőzésen 36–35-re alulmaradt a Váccal szemben Szekszárdon, ezt a kiesés ellen menekülő, de utolsó előtti helyen álló viharsarki gárda ellen kell kijavítani.

A békésiek tizenhárom mérkőzésen három pontot szereztek (egyetlen győzelmüket az újonc Szombathely ellen szerezték), leggólerősebb játékosuk a két évet (2010/2011 és 2011/2012) a még az élvonalban szereplő UKSE Szekszárdban is megfordult Kopecz Barbara. Az átlövő 81 találattal a hetedik helyen áll az NB I. góllövőlistáján.

Női NB I., 14. forduló. Dunaújvárosi Kohász KA–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE, péntek, 18 óra. Szekszárd, vezeti: Felhő F., Öcsi T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!