kézilabda

2020.01.17. 07:05

Jó formában várja a Kohász a ma esti bajnokit

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Az eddigiekhez képest egy órával korábban, 17 órától fogadja ma a szekszárdi sportcsarnokban a Vác együttesét a Dunaújvárosi Kohász KA gárdája. A pályaválasztói jog a közelmúltat figyelembe véve György László lányainak kedvez, legutóbb ugyanis 2010 októberében kapott ki hazai pályán a DKKA soros ellenfelétől (29–35), azóta hét győzelem és egy döntetlen a mérleg.

Ráadásul jó formában is van a Kohász, a címvédő győriek elleni oda-vissza elszenvedett vereséget leszámítva csak a Szombathelytől kapott ki, igaz, az újonc ellen elhullajtott két pont még hiányozhat a végelszámolásnál. A Kisvárdát és a Szent István SE-t legyőzték (mindkettőt Szekszárdon), a megyei rangadón pedig múlt héten az Albát múlták felül Székesfehérváron Szekerczés Luca utolsó másodperces hétméteresével (23–22).

Abból a sikerből Triscsuk Krisztina hét góllal vette ki a részét, vezérszerepet vállalva csapata második idegenbeli győzelméből. A 34 éves, Oroszországban született, de 2014-től két éven át magyar válogatott átlövő hosszú és komoly sérülésekből felépülve kezdi visszanyerni azt a formáját, amivel fontos láncszeme lehet a dunaújvárosi gépezetnek.

„Néhány nap alatt félig-meddig rendbe jöttem. A fehérvári mérkőzésen még egy kicsit fájt az orrom, de a játék közben ezt elfelejtettem, vagy legalábbis nem foglalkoztam vele – mondta a Győr elleni orrsérüléséről a Dunaújvárosi Hírlap érdeklődésére az 53-szoros magyar válogatott kiválóság, aki a Vác ellen sem számít könnyű mérkőzésre. – Új kihívást jelent számunkra ez a komoly, keménynek ígérkező csata, de hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk. Ehhez elszántságra és küzdőszellemre van szükség. Komoly védekezéssel, kapusteljesítménnyel, a támadásoknál pedig a pontossággal, gyorsasággal, kevés hibával kell játszanunk. A fehérvári győzelem sikerélményt és önbizalmat jelentett nekünk a Vác elleni mérkőzésre” – tekintett előre Triscsuk.

Mindkét csapat öt-öt győzelemmel és vereséggel, valamint két döntetlennel áll, csak jobb gólkülönbséggel előzi meg egy hellyel a Vác a hetedik Dunaújvárost.

Borítókép: Triscsuk Krisztina (labdával) szerint kevés hiba fér bele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!