labdarúgás

2020.05.22. 14:29

Másodszor sem bírtak egymással

Ismét döntetlent ért el a Kaposvári Rákóczi FC-vel felkészülési mérkőzésen a Paksi FC, amely ezúttal idegenben játszott 1–1-et a somogyi gárdával.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Továbbra is veretlen az edzőmeccsek során az atomvárosi együttes, de ami ennél is fontosabb, hogy egyre jobb formát mutat Osztermájer Gábor együttese. A kaposváriak elleni második találkozójukon (egy hete Pakson szintén 1–1-re végeztek a felek) szépen járt körbe a játékszer lábról lábra, rengeteg helyzetet is kidolgoztak a tolnai zöld-fehérek, de a hazaiak kapusának eszén az első félidőben nem sikerült túljárniuk.

Szűk egy órát kellett várni az első találatra, akkor a csereként beálló Szabó János öt méterre a kaputól váltotta gólra Bertus Lajos szögletét. A paksi vezetés nem újdonság a felkészülési időszak alatt, a Kaposvár elleni első találkozó mellett az Újpesttel szemben is előnyt tudott kiharcolni az atomvárosi gárda (a Ferencvárossal 00-ra végeztek), de előnyét nem tudta megtartani most sem. Ezúttal nem egy, hanem tizenkét perc után jött az egyenlítő gól Waltner Róbert együttesétől, ami egyben a végeredményt is jelentette.

A két csapat az NB I-ben még egyszer összecsap egymással. A 30. fordulóban, június 17-én szerdán 16.55-kor kezdődik a két csapat paksi mérkőzése. Az atomvárosiak számára várhatóan ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésük a jövő héten folytatódó bajnokság előtt, amikor is a MOL Fehérvár FC-t fogadják a stadionjukban (21.05, M4 Sport).

Felkészülési mérkőzés

Kaposvári Rákóczi FC-Paksi FC 1–1 (0–0)

Paks: Holczer – Kulcsár D., Poór, Gévay. Báló – Kecskés T., Bertus, Bartha – Hahn, Sajbán Máté, Bor. Cserék: Rácz G., Osváth, Szélpál, Kelemen D., Szabó J., Windecker, Balogh B., Szakály D., Haraszti, Böde, Szendrei, Vas, Debreceni. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Gólszerzők: Bévárdi (69.), illetve Szabó J. (57.)

Így látta a vezetőedző

„A csapat stílusosan és jó dinamikával futballozott. Sok helyzetet alakítottunk ki, talán most a legtöbbet, viszont sajnos az eredményből látható, hogy ezek nagy részét elhibáztuk. Úgy gondolom, már csak a finomhangolás van vissza. Fontos azonban, hogy ennyi lehetőséget nem szabad kihagynunk az éles meccseken, mivel egy Fehérvár ellen egészen biztosan nem lesz ennyi sanszunk. Még egyszer mondom, tetszett a csapat játéka, és remélem, a bajnoki találkozók alkalmával már jobban kihasználjuk a helyzeteinket” – értékelte a mérkőzést Osztermájer Gábor.

Borítóképünk archív felvétel, a két csapat múlt heti mérkőzésén készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!