labdarúgás

2020.05.30. 06:45

Nyolcmeccses versenyfutás kezdődik a bennmaradásért

Hetvenhét nap után ismét tétmérkőzést vív a Paks. Osztermájer Gábor vezetőedző szerint legalább tíz pont kell csapata bennmaradásához.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Készen állnak?

– Öthetes felkészülésen vagyunk túl, azt gondolom, ez elegendő erre a nyolc mérkőzésre – nyilatkozta lapunknak Osztermájer Gábor, a paksiak vezetőedzője. – Játszottunk négy felkészülési mérkőzést, amit ezúton is köszönünk a vezetőségnek, hogy sikerült tető alá hozni. Nem volt könnyű feladat, hiszen a többi bajnokságot befejezettnek nyilvánította a szövetség, külföldi együttessel pedig a kialakult helyzet miatt nem tudtunk megmérkőzni.

Az edzőmeccseken nem találtak legyőzőre. Ez mennyiben mutatja az erőviszonyokat?

– Ez mindenképpen pozitívum, s jó kiindulási alapot ad. Viszont messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőlük, hiszen a sereghajtó Kaposvárral két mérkőzést játszottunk, de nem sikerült őket megverni, ahogy a Ferencváros sem győzött le minket, pedig elég erős csapattal állt ki ellenünk.

Előbb az első három, majd az utolsó két csapattal találkoznak. Nehéz sorozat...

– Nehéz, ám abba mindenképpen bele lehet kapaszkodni, hogy az őszi szezonban a Fehérvárt, a Mezőkövesdet, a Zalaegerszeget és a Kaposvárt is legyőztük, ráadásul gólt sem kaptunk ezeken a találkozókon, csupán a Ferencváros tudott minket megverni. Akkor nyújtottuk a legjobb formánkat, hasonlóra lesz szükség most is.

Osztermájer Gáborra és csapatára nehéz etap vár (Fotó: Molnár Gyula)

Mi dönthet a Fehérvár ellen?

– Egészen biztos, hogy apró mozzanatok fognak dönteni, s hogy ebből mi jöjjünk ki sikeresen, ahhoz ki kell lépnünk a kishitűségünkből. Decemberben történelmi győzelmet arattunk Székesfehérváron, akkor bebizonyosodott, nem verhetetlen csapat a Fehérvár. Hétközben alulmaradtak a Magyar Kupa elődöntőjében, talán ezzel a lélektani előny nálunk lesz.

Kiszámolta már, hány pont kell a bennmaradáshoz?

– Tíznél álltam meg, de ezt sem lehet biztosan kijelenteni. Bárki megverhet bárkit, egy nyolcmeccses versenyfutás veszi kezdetét. A szerda-szombat ritmus miatt fontos lesz, melyik edző mikor és mennyit tudja pihenteti kulcsjátékosait. Az sem lesz elhanyagolható tényező, hogy ki, hányadik fordulóban, melyik csapattal találkozik. Teszem fel, ha egy csapat bebiztosította helyét, nem valószínű, hogy kockáztatni fogja legértékesebb játékosainak egészségét. Elsősorban viszont magunkra kell figyelni, minden mérkőzésen úgy játszani, hogy az életben maradás a tét.

Ez van vissza a kiesés elől menekülő csapatok számára

Kisvárda (7., 31 pont): Újpest (o), Fehérvár (i), Mezőkövesd (o), Ferencváros (i), ZTE (o), Kaposvár (i), Puskás Akadémia (o), DVTK (i).

Debrecen (8., 30 pont): Bp. Honvéd (i), Kaposvár (o), Újpest (i), Puskás Akadémia (o), Fehérvár (i), DVTK (o), Mezőkövesd (i), Paks (o).

Újpest (9., 29 pont): Kisvárda (i), Bp. Honvéd (o), DVSC (o), Fehérvár (i), Mezőkövesd (o), Ferencváros (i), ZTE (o), Kaposvár (o).

Paks (10., 28 pont): Fehérvár (o), Mezőkövesd (i), Ferencváros (o), ZTE (i), Kaposvár (o), Puskás Akadémia (i), DVTK (o), DVSC (i).

ZTE (11., 28 pont): Puskás (o), DVTK (i), Paks (o), Kisvárda (i), Bp. Honvéd (o), Újpest (i), Fehérvár (o).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!