STRANDFOCI

2020.07.27. 20:17

Hetedik lett a Bonyhád a sztárokkal teli ligában

A világsztárokkal megerősödött NB I-es bajnokság hetedik helyén végzett a fiatal kerettel helytálló Bonyhád BFC, amely Wirth Dániel révén különdíjban is részesült.

Berg Sándor

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

Nem volt könnyű helyzetben a Bonyhád BFC, mely az első kör után (egy győzelem, három vereség) nem hibázhatott, ráadásul a többi eredménynek is kedveznie kellett annak érdekében, hogy ott legyen a négyes döntőben.

Így indította a második fordulót a völgységi gárda, álomszerű kezdés után már 4–0-ra vezetett az olasz válogatott sorral felálló Bodon Péter FC ellen, de jött a hullámvölgy és a vb-gólkirály Gabriele Gori. A házigazda Lupa Beach elleni találkozó is hasonlóképpen alakult, egy perccel a vége előtt még Wirth Dánielék vezettek (3–2), az újabb vereséggel pedig eldőlt, hogy a bonyhádiak nem lehetnek ott a Final Four-ban.

Az utolsó két mérkőzés így már tét nélküli volt, a később bajnok Aramistól a legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a gárda, de a zárás legalább szépre sikeredett – még ha 4–0 után ki is engedett a BBFC – a Hidegkút ellen, így a hetedik helyen zárták a kilenccsapatos bajnokságot a bonyhádiak.

Bonyhádi eredmények

Bodon Péter FC–Bonyhád BFC 7–5. Gól: Gori (7), illetve Wirth (2), Genczler, Sebestyén N., Sásdi B. Lupa Beach–Bonyhád BFC 4–3. Gól: Biczi (3), Puskás, illetve Sásdi B., Genczler, Wirth. BSC Aramis–Bonyhád BFC 8–3. Gól: Llorenc (3), Iváncsik (2), Simon (2), Antonio, illetve Kaufmann (2), Genczler. Bonyhád BFC–Hidegkút SC 4–3. Gól: Kaufmann (2), Vénosz, Szlama, illetve Farsang, Pető, Vadászi.

Negyedszer lett bajnok az Aramis

Spanyol, portugál csatát hozott a döntőben, ahol háromgólos hátrányból fordított az Aramis, s lett tizenhat év után, negyedik alkalommal bajnok a világ legjobbjának is megválasztott Llorenc Gomez vezérletével, Edu Suarez döntő pillanatokban szerzett góljaival a címvédő és rekordbajnok Jászfényszaru-Goldwin Pluss ellen (6-5). A bronzmeccsen a Lupa Beach nem bírt a svájci válogatott klasszisával, Phillipp Borerrel, az Újhartyán első dobogós helyezését érte el a hazai pontvadászatban (6-4).

Különdíjasok

Legjobb játékos: André Lourenco (Jászfényszaru-Goldwin Pluss). Legjobb kapus: Iváncsik Norbert (BSC Aramis). Gólkirály: Llorenc Gomez (BSC Aramis). Fair Play díj: Újhartyán BSC. Legjobb fiatal játékos: Wirth Dániel (Bonyhád BFC). Legjobb játékvezető: Jakab Árpád. Legszebb gól: Phillipp Borer (Újhartyán BSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!