kosárlabda

2020.07.22. 08:56

Studer Ágnessel nyertek EYOF-bronzot hét évvel ezelőtt

Tolnai Népújság

Fotó: Sándor Ádám

Hét éve nyert bronzérmet a XII. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) a magyar leányválogatott – emlékeztetett a wbasket.hu.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelenlegi játékosai közül Studer Ágnes volt tagja a válogatott keretnek, illetve a korábbi KSC-s, Kiss Virág is pályára lépett Utrechtben. A csoportkörben a magyar lányok mindegyik ellenfelüket legyőzték: az olaszokat 68–60-ra, a franciákat 82–62-re, a belgákat pedig 72–54-re.

A csoport első helyéről fordultak a keresztjátékra a mieink, ahol a B-jelű négyes másodikja, azaz Csehország volt a rivális. A későbbi aranyérmes cseh válogatott 68–57 arányban jobbnak bizonyult Mészárosné Kovács Andrea gárdájánál, amely így a bronzért folytathatta.

A helyosztót pedig meg is nyerték Studerék, akik magabiztosan, 80–61-re lépték le Oroszországot.

Fotó: Sándor Ádám

Ők játszottak: Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Böröndy Dominika, Dubei Debóra, Kiss Virág, Kuttor Enikő, Nagy Dorottya, Solymosi Noémi, Studer Ágnes, Tóth Tímea, Weninger Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!