kosárlabda

2020.07.22. 08:56

Studer Ágnessel nyertek EYOF-bronzot hét évvel ezelőtt

Tolnai Népújság

Fotó: Sándor Ádám

Hét éve nyert bronzérmet a XII. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) a magyar leányválogatott – emlékeztetett a wbasket.hu.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelenlegi játékosai közül Studer Ágnes volt tagja a válogatott keretnek, illetve a korábbi KSC-s, Kiss Virág is pályára lépett Utrechtben. A csoportkörben a magyar lányok mindegyik ellenfelüket legyőzték: az olaszokat 68–60-ra, a franciákat 82–62-re, a belgákat pedig 72–54-re.

A csoport első helyéről fordultak a keresztjátékra a mieink, ahol a B-jelű négyes másodikja, azaz Csehország volt a rivális. A későbbi aranyérmes cseh válogatott 68–57 arányban jobbnak bizonyult Mészárosné Kovács Andrea gárdájánál, amely így a bronzért folytathatta.

A helyosztót pedig meg is nyerték Studerék, akik magabiztosan, 80–61-re lépték le Oroszországot.

Fotó: Sándor Ádám

Ők játszottak: Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Böröndy Dominika, Dubei Debóra, Kiss Virág, Kuttor Enikő, Nagy Dorottya, Solymosi Noémi, Studer Ágnes, Tóth Tímea, Weninger Virág.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!