labdarúgás

2020.08.26. 19:09

A Bonyhád mehet a Magyar Kupa főtáblájára

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A Bonyhád VLC jutott fel Tolna megyéből másodikként a Magyar Kupa országos főtáblájára, miután a megyei döntőn 2–1-re legyőzte a Tamási 2009 FC-t.

A csapatok elsősorban a mezőnyben gyűrték egymást a szászvári pályán, a kapuk a gólokon kívül nem igazán forogtak veszélyben. A vezetést a legjobbjukat, Jammeh Harunát nélkülöző tamásiak szerezték meg egy formás akció után, de a völgységiek a remek gólt szerző Pap Roland vezérletével fordítani tudtak, így visszatérhetnek kedvenc „terepükre”, az MK főtáblájára.

A BVLC mellett a megyei selejtezőből a sorsolásnak köszönhetően a Bátaszék SE jutott fel a főtáblára. Az NB I-es Paksi FC, valamint az NB III-as Majosi SE és Szekszárdi UFC alanyi jogon szerepelhet a legjobbak között.

Bonyhád VLC–Tamási 2009 FC 2–1 (0–0)

Szászvár, 150 néző. Vezette: Hartung V. (Tinnyei Zs., Szabó P.).

Bonyhád: Szabó Sz. – Jerabek, Szlama, Szőts A., Preininger – Ágics, Sásdi B. – Kiss D., Pap R., Hambuch – Kaufmann. Edző: Köllő Roland.

Tamási: Pintér K. – Vörös Á., Hajdók, Yondo, Orosz Á. – Kaszás, Bognár F., Pintér A., Ato – Papp G., Benke. Edző: Meksz Gyula.

Gól: Pap R. (64.), Kiss D. (67.), illetve Bognár F. (56.).

Sárga lap: Szász D. (87.), Jerabek (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!