labdarúgás

2020.08.08. 06:50

A DVTK ellen tartja a főpróbáját a Paks

A Diósgyőri VTK ellen tartja főpróbáját a jövő hét végén rajtoló élvonalbeli bajnokság előtt a Paksi FC. A találkozóra 13 órakor Üllőn kerül sor.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Rövid, de tömör felkészülési időszak végéhez közelít a Paks, amely hatodik, egyben utolsó edzőmeccsét játssza. Csupán másfél hónap telt el azóta, hogy Osztermájer Gábor együttese debreceni döntetlenjével (1–1) kiharcolta a bennmaradást az OTP Bank Ligában, mindössze két hét pihenő után, július 15-én már el is kezdték Szabó Jánosék a felkészülést a tizenötödik élvonalbeli idényükre, három nappal később pedig első edzőmeccsüket is lejátszották.

Az NB II.-es bajnokságra készülő Kaposvári Rákóczit (3–0), a Dorogi FC-t (4–0), a Budaörsöt (5–0) és a Pécsi MFC-t (4–1) is magabiztosan győzték le az atomvárosiak, az első komoly erőfelmérőn, a Bp. Honvéd ellen – bár vezettek, s az első félidőben jobban is játszottak a kispestieknél – vereséget szenvedtek (1–2). A bajnoki rajt előtti főpróbát ma tartják a zöld-fehérek a Diósgyőr ellen.

A borsodi gárda körül nem volt hangos a sajtó a nyáron, annál inkább a szezon hajrájában, amikor Dusan Brkovicsot és Haris Tabakovicot is kitették a keretből. A legnagyobb hír az volt, hogy a Kisvárdától szezon közben elküldött Gheorghe Grozavot leigazolták (a 29-szeres román válogatott huszonhárom bajnokin hét gólt lőtt és ötöt készített elő). A támadó mellett Sztefan Drazsics is a DVTK-nál folytatja, a korábban Mezőkövesden megfordult szerb támadó legutóbb a kínai Csangcsun Jatajban szerepelt, de tizenegy bajnokin csak egy-egy gól és gólpassz fűződött a nevéhez. A védelmet a Puskás Akadémia rutinos védőjével, Hegedűs Jánossal próbálják megerősíteni.

Ahogy az átigazolásokban, úgy a felkészülési mérkőzésekben sem bővelkedett a Diósgyőr, mindössze három találkozón lépett pályára Feczkó Tamás együttese. Kezdésnek a klub második számú csapatát győzték le 6–0-ra, majd a szlovák másodosztályban szereplő Kassával végeztek 1–1-re, ahogy egy hete az Újpest ellen is. Az Üllőn edzőtáborozó együttesnek szintén a mai találkozó lesz a főpróbája a bajnoki rajtra.

A bajnoki sorsolás szeszélye, hogy a paksiak éppen azzal a két csapattal, nevezetesen az Újpesttel és a Fehérvárral kötöttek le korábban felkészülési mérkőzést, melyekkel az első két fordulóban megmérkőznek, így esett a Bp. Honvédra és a Diósgyőrre a klubvezetés választása.

Felkészülési mérkőzés: Paksi FC–Diósgyőri VTK. Üllő, szombat, 13 óra.

Stadionavatóval indul a bajnoki szezon Pakson!

Az augusztus 15-i, Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzés nemcsak szezonnyitó lesz, de egyben stadionavató is Pakson! Az atomvárosi klub ezért egy egész napos programsorozatot kínál a szurkolók számára. A kapuk már 14.30 órakor kinyitnak, majd gyerekfoci, aztán pedig Sűrü Tamás freestylefoci-bemutatója színesíti a programot. A 16.30 órakor kezdődő bajnoki előtt az X-faktor tehetségkutató 2018-as győztese, a USNK együttes ad koncertet a megjelenteknek, a nyitóbeszédek után harsan fel a kezdő sípszó. A nap műsorvezetője Gundel-Takács Gábor lesz, a fél­időben a Löfan Mazsorett Csoport tart bemutatót. A belépés az egész napos programra és a meccsre ingyenes, minden szurkolót várnak!

Borítókép: Hahn Jánosék (zöldben) ma tartják a jövő hétvégi bajnoki rajt előtti főpróbát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!