labdarúgás

2020.08.26. 06:55

A Magyar Kupa főtáblájáért csap össze a Bonyhád és a Tamási

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A főtáblára jutás a tétje a mai Bonyhád VLC–Tamási 2009 FC párharcnak a Magyar Kupa megyei selejtező harmadik fordulójában. A 17 órakor kezdődő mérkőzést a völgységi sporttelep felújítása miatt Szászváron játsszák. A találkozó mindkét főszereplője két kvalifikációs mérkőzésen van túl eddig: a völgységiek a harmadosztályú Tengelicet (9–1) és a Dombóvárt (5–0) ütötték ki egyaránt idegenben, míg a tamásiak a Dunaföldváron (5–0) és a Gerjenen (1–0) jutottak túl.

A múlt heti sorsoláson a Bátaszéknek kedvezett a szerencse, így Szőcs Lázár együttese játék nélkül jutott fel az országos főtáblára. A gárda ezt megelőzően a zöld asztalnál ment tovább a sorozattól visszalépő Szedres ellen (3–0), majd a Tevelt verte 1–0-ra. Érdekesség, hogy a 2017/2018-as és az azt követő szezonban is erőnyerőként jutottak a legjobbak közé a bátaszékiek, s előbb az akkor még NB I-es Balmazújvárost (0–1), egy évvel később pedig az Újpest FC-t (1–7) fogadhatták pályájukon.

A Bonyhád mondhatni kupaspecialista, elvégre a legutóbbi öt szezonban négyszer is sikeresen vették a selejtezősorozatot, hogy a főtáblán többször is élvonalbeli csapatot láthassanak vendégül. Négy éve a Budapest Honvéd (0–2), az előző kiírásban pedig a Puskás Akadémia (0–5) érkezett Bonyhádra.

A selejtező másik résztvevője a legutóbbi két idényben volt közel az országos táblától, a 2018/2019-es szezonban éppen a bonyhádiak győzték le őket az utolsó körben (2–6). Tavaly viszont erőnyerőként jutott fel a Barics Péter vezette gárda a legjobb százhuszonhat csapat közé, ahol előbb a Tihanyt verték otthon 4–1-re, később viszont a harmadosztályú Monor már túl nagy falatnak bizonyult (0–2).

A mai összecsapás győztese követheti a bátaszékieket, valamint az alanyi jogon résztvevő Paksi FC-t és Szekszárdi UFC-t a sorozat főtáblájára. A hatodik forduló (ez a főtábla első köre) mérkőzéseire szeptember 19-én és 20-án (szombat, vasárnap) kerül sor. A döntőt a tervek szerint 2021. május 19-én (szerda) rendezik a Puskás Arénában.

Magyar Kupa, selejtező, 3. forduló

Bonyhád Völgység LC–Tamási 2009 FC

Szerda, 17 óra. Szászvár. Vezeti: Hartung (Tinnyei, Szabó P.).

Borítókép: Két éve a bonyhádiak örülhettek a sorsdöntő meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!