labdarúgás

2020.08.10. 07:05

Egy győzelem tenné fel a koronát a nap végére

Négy évvel az első kapavágás, pontosabban az új gyepszőnyeg leterítése után szombaton az Újpest FC elleni bajnoki nyitánnyal egybekötve, ünnepélyes keretek között adják át a Paksi FC új stadionját.

Berg Sándor

20200222 Paks fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Paksi FC - Debreceni Vasutas Sport Club (DVSC) NBI labdarúgó mérkőzés. képen: SZABÓ JÁNOS

Fotó: Mártonfai Dénes

„Nagyon örülünk, hogy a főlelátóval bezárult a kör, s elkészült az új arénánk. Ahogy az ilyenkor illik és dukál, próbáltunk összehozni egy olyan színvonalas stadionavatót, melyen mind az idősek, mind pedig a fiatalok megtalálják maguknak a szórakozás lehetőségét. Bízunk benne, hogy ez sikerült is. Ha a mérkőzést is beleszámítjuk, egy négyórás műsornak lehetnek szem- és fültanúi azok, akik kilátogatnak a helyszínre” – mondta lapunknak Méhes Tamás, a Paksi FC kommunikációs vezetője.

A kapuk két órával a kezdés előtt, 14.30 órakor nyitnak.

„A klub utánpótlás-csapatainak bemutatójával kezdődik a program, érdemes lesz tehát már ekkor kilátogatni a Fehérvári úti stadionba, hiszen a nézők láthatják, hol tart az utánpótlásbázisunk, s mennyit fejlődött az elmúlt évek alatt. Ezt követően a tehetséges labda­zsonglőr, Sűrü Tamás free­style-bemutatóját tekinthetik meg a kilátogatók, ennek láttán sok leesett állra számítunk – folytatta Méhes Tamás. – A főfellépő a hazai tehetségkutató műsor, az X-faktor 2018-as győztese, az USNK együttes lesz. A fiúbanda megannyi fellépésén van túl, Paksra is nagy örömmel érkeznek, s biztos, hogy jó koncertet fognak előadni.”

A mérkőzés előtt, de a kötelező bemelegítés után nyitóbeszédek, szalagátvágás és stadionavatás szerepel a programban, a főelőadás mégis a Paksi FC-Újpest FC bajnoki mérkőzés lesz. A két csapat sok vérre menő csatát vívott már meg a régi, s az épülőben lévő stadionban, ez a teljes pompájában csillogó arénában sem lesz másként. Elég, ha csak annyit mondunk: zöld-fehérek a lila-fehérek ellen.

„Kiváló felkészülésen van túl a csapat, nagy lendületet adna a srácoknak, ha győztes mérkőzésen sikerülne felavatni az új stadionunkat. Ez feltenné a koronát a nap végére” – jegyezte meg a kommunikációs vezető, aki kiemelte, a félidei szünetben sem hagyják magukra a nézőket, a Löfan mazsorettcsoport produkcióját láthatják a jelenlévők.

Méhes Tamás bízik benne, hogy telt ház előtt lépnek majd pályára a csapatok, ez közel ötezer nézőt jelent. A stadionavatóra a belépés ingyenes, de mint arra felhívta a szurkolók figyelmét, a kapukat nem lehet megkerülni, így egy úgynevezett technikai jegyet kell kérni a jegypénztáraknál, ami szintén lassítja a belépést. Ezért a szurkolók türelmét kérik és javasolja, időben érkezzenek a stadionhoz.

„Reméljük, már az első mérkőzésen sikerül belaknunk az arénát, szeressük úgy, mint az előzőt a maga bájával. Az lenne a legjobb, ha ezentúl telt lelátók előtt léphetnének pályára a srácok, hiszen az sokat segítene nekik a pályán, valamint az új létesítménynek is jól állna.”

Borítókép: Szabó Jánosék (elöl) az avatómeccs után is szeretnének együtt ünnepelni a közönséggel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!