labdarúgás

2020.08.11. 07:10

Megérett a paksi csapat egy új, modern stadionra

Érzelmek kötik a korábbi stadionhoz Szabó Jánost, aki reméli, hogy az új arénában is legalább olyan sikereket érnek majd el, mint a régiben.

Berg Sándor

2020.03.07. Paks OTP Bank Liga NB I. férfi labdarúgó mérkőzés PAKSI FC - BUDAPEST HONVÉD. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: SZABÓ JÁNOS (30)

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagy nap lesz a klub történetében a szombati, hiszen négy év munka után teljes pompájában csillog majd a paksi aréna. Várja már?

– Izgatott vagyok, de ezt mondhatom az egész csapat nevében! – mondta lapunknak Szabó János, a paksiak 31 éves balhátvédje, aki kétszázötvenkét bajnoki mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehérek szerelésében. – Szinte együtt „nőttem fel” az arénával, nap mint nap láttam, ahogy szépül, s el kell mondanom, a szívem is fájt, amikor láttam a régi lebontását.

Hogyan emlékszik vissza az egykori létesítményre?

– Ott kezdtem a pályafutásomat, ebből a szempontból is komoly érzelmek kavarogtak bennem. Máig emlékszem az első élményemre, amikor 2006 augusztusában az első élvonalbeli mérkőzést játszották Pakson. Akkor még nézőként, telt ház előtt láttam a Debrecen elleni gól nélküli döntetlent.

És a legemlékezetesebb összecsapás?

– Az mindenképpen a 2009 szeptemberi, Kaposvár elleni találkozó volt, ahol először léphettem pályára a felnőttcsapatban. A sors különös fintora, hogy akárcsak a debreceniek elleni, ez a mérkőzés is nulla-nullára végződött. Ez azonban már a múlt, s be kell látni, megérett a csapat egy modern stadionra. Az új gyönyörűen néz ki, remélem, legalább annyi örömet fog okozni nekünk és a szurkolóinknak, mint a régi.

Mit remél az Újpest elleni szombati stadionavatótól?

– Szeretnénk jó rajtot venni a bajnokságban, elkerülni azt a rossz szezonkezdést, amit elkövettünk az előző kiírásban. Nemcsak egy egyszerű szezonnyitó mérkőzés lesz a szombati, a klub történetében annál sokkal több, ezért bízunk benne, hogy telt ház előtt léphetünk pályára!

Az aréna nemzetközi mérkőzések helyszínéül is szolgálhat a jövőben. Mit gondol, a Paks eljuthat olyan magasba, mint a 2011/2012-es szezon során?

– Hiszek benne, elvégre két porondról, a bajnokság és a Magyar Kupa révén is oda lehet jutni az Európa-liga-selejtezőbe.

Akár már jövő nyáron?

– Előzetesen nehéz ezt kijelenteni. Jól sikerült a felkészülésünk, de sok fog múlni a rajton. Mint említettem az előbb, tavaly azt nagyon elszúrtuk, s hiába sikerült jól a tavaszunk, főleg a kényszerszünet utáni időszak, mégis a bennmaradásért kellett harcolnunk. Ahogy egy jó kezdés sem biztosítja automatikusan a nemzetközi porondra való kijutást, végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt kell nyújtani az erős mezőnyben. Egy biztos, a jó rajt nagy lökést tudna adni nekünk, ehhez viszont a szurkolók támogatására is szükségünk van.

Paksi mezben

Szabó János 2008. július 1-je óta tagja (négy hónap siófoki kitérővel) a Paksi FC felnőttcsapatának, nála régebben senki sem erősíti egyhuzamban az atomvárosi együttest. A tizenkét év alatt 252 bajnoki mérkőzésen (tizenhárom gól, harmincegy gólpassz), valamint tíz Magyar Kupa-találkozón (egy gólpassz) erősítette a paksiakat, de pályára lépett a norvég Tromsö elleni 1–1-re végződött hazai Európa-liga-selejtezőn is. Tagja volt a bajnoki ezüstérmet és Ligakupát nyert csapatnak, s paksi játékosként hétszer szerepelt a magyar válogatottban is.

Borítókép: Szabó János (zöldben) és a paksiak szeretnék megugrani az idei szezon első akadályát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!