labdarúgás

2020.09.09. 19:40

Kardos Ernő helyett Péter Imre dirigál

 Leváltotta Kardos Ernő vezetőedzőt a megyei I. osztályban szereplő Dombóvár FC. A szakember helyét Péter Imre veszi át.

Rónai Gábor

Forrás: Shutterstock

A szakvezető a közösségi oldalon búcsúzott el a játékosaitól, megköszönve nekik az együtt töltött időt. Kiemelte, hogy a Dombóváron folyó szakmai munkát sokan példaértékűnek tartották.

„Büszke vagyok erre a közel öt évre, amit a DFC vezetőedzőjeként töltöttem el kisebb megszakítással, és büszke vagyok arra is, hogy soha nem adtam fel, és most sem én voltam az, aki feladta volna” – írta Kardos a Facebookon.

A 41 éves Kardos Ernő futballistaként magyar bajnok és magyar bajnoki ezüstérmes volt a Ferencvárossal.

A DFC-vel a 2013/2014-es idényben ezüstérmet szerzett a megyei I. osztályban, majd visszatérését követően kétszer egymás után negyedik lett, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényben pedig bronzérmes helyen álltak, azaz újabb érem jöhetett volna...

Kardos Ernő 2012. október 31-én lett először a DFC vezetőedzője, a csapat akkor az NB III-ban szerepelt, s a pécsi szakember Tóth II Józsefet váltotta. Első meccsén 2–1-es győzelmet ünnepelhetett a Szentlőrinc SE ellen, eddigi utolsó találkozóján, most vasárnap pedig 3–0-s vereséget szenvedett csapatával a Tevel Medosz SE otthonában.

A dombóváriaknál komoly változások történtek az elmúlt nyáron, a csapatot olyan kiváló futballisták hagyták el, mint Androsics András, Keczeli Krisztián, Bradics Tamás, Balogh Szabolcs, Kulcsár Kristóf vagy Párkányi Zsolt.

Az idei szezonnak csupa dombóvári illetőségű futballistával vágtak neki, s bár mindkét meccsüket elveszítették, a munka gyümölcse Kardost ismerve előbb-utóbb beérett volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!