cselgáncs

2020.10.19. 21:26

Két paksi a keretben

Berg Sándor

Budapest 20190712 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Nemzeti Sport Fotó Földi Imre Pupp Réka

Fotó: MW

Harmincöt versenyzőt nevezett be a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) a pénteken rajtoló Grand Slam Hungary olimpiai kvalifikációs viadalra. Többen nagy lépést tehetnek a jövő évi olimpiai részvétel felé, írja a ­judoinfo.­hu szakportál.

A többi olimpiai aspiránsunk tatamira lép majd a meglehetősen erősnek ígérkező mezőnyben. A legmagasabban rangsorolt, vb-ezüstérmes Tóth Krisztián, a tokiói befutó helyen álló vb-bronzérmes Karakas Hedvig, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva és a kétszeres Eb-bronzérmes Ungvári Attila mellett ott lesz a Papp László Arénában az Atomerőmű SE két zászlóvivője, a hatszoros Grand Slam-érmes Cirjenics Miklós és a junior Európa-bajnok Pupp Réka is.

Két nagy hiányzó így is lesz a magyar keretben: a tavalyi budapesti Grand Prix-viadalon bronzérmes Szabó Frigyes sérülés miatt maradt ki, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós pedig koronavírus-fertőzésen esett át, s nincs még olyan állapotban, hogy versenyezni tudjon.

Pupp Réka (52 kg) a nyitónapon, vagyis pénteken lép tatamira, míg Cirjenics Miklós (100 kg) a zárónapon, vasárnap küzdhet meg a minél jobb helyezésért. A selejtezők mindegyik nap 10 órakor kezdődnek, az érmekért 17 órától csatáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!