Kézilabda

2020.10.26. 16:49

Otthon sem tudtak javítani a Fekete Gólyák

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A Mohácson elszenvedett tizenegy gólos vereséget követően hazai pályán a Kozármisleny ellen is nagy verésbe szaladt bele a másodosztályban szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Mindkét csapatnak voltak már szebb évei is az NB I/B-ben: a szekszárdiak négy éve még bajnoki címet ünnepeltek, a baranyaiak pedig az utóbbi években rendre dobogón végeztek. Idén viszont már a vendégek is saját fiataljaiknak szavaznak bizalmat, így reménykedni lehetett abban, hogy az egy győzelemmel és három vereséggel rajtoló mislenyieket elkaphatja az FGKC.

Húsz percig élt is ez a remény (7–10), utána kezdett el nyílni az olló, a nagyobb fizikai paraméterekkel rendelkező vendégcsapat az utolsó tíz percet 6–2-re nyerte meg. Az addig fegyelmezetten küzdő szekszárdi játékosoknál kezdtek előjönni azok a hibák, amiket a nagyobb rutinnal rendelkező Kozármisleny könyörtelenül kihasznált.

A második félidő elején beragadtak a Gólyák, amivel kialakult az a tízgólos különbség (40. p.: 12–22), amit a végéig meg tudtak tartani a vendégek. Annak ellenére is, hogy Csajkó Elizáék felvették a ritmust (56. p.: 20–27), mert a szekszárdiak az utolsó percekben ismét kiengedtek.

Borbándi István: – Voltak időszakok, amikor jól és megfontoltan játszottunk, de volt olyan is, amikor azok a hibáink jöttek ki, amivel a kezdetek óta küszködünk.

Lesz idejük rendezni a sorukat az utolsó előtti helyen álló szekszárdiaknak, legközelebb ugyanis jövő vasárnap a sereghajtó Dunaújvárosi Kohász KA U20-as csapatának otthonában lépnek pályára

Női NB I/B, Nyugat, 6. forduló.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC-Kozármisleny SE 22–32 (9–16). Szekszárd, 130 néző. V.: Csuka, Kocsis O. Szekszárd: Nagy T. – Gulyás L. 3. Csajkó 6, Szabó J. 5 (2), Keringer 2, Nagy Sz. 2 (1). Bencze D. Csere: Szalai Sz. (kapus), Kocsis A., Kapás 3, Lengyelfalusy 1, Kaposvári, Ambrus K., Baksai B. Vezetőedző: Borbándi István.

Hetesek: 4/3, ill. 4/3.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!