Kosárlabda

2020.11.06. 12:01

Karanténba vonultak a paksi kosarasok, elmarad a meccs

Rónai Gábor

20200923 Paks Atomerőmű SE-SZTE-Szedeák férfi felkészülési kosárlabda mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság Képen: Dzunic Branislav Atomerőmű SE vezetőedző

Fotó: Molnár Gyula

Elmarad az Atomerőmű SE szombat esti, Naturtex-SZTE Szedeák elleni bajnoki mérkőzése, ugyanis az Egis Körmend csapatában egy játékos pozitív koronavírustesztet adott.

Mivel az Atomerőmű kedden csapott össze a vasiakkal, ezért az ÁNTSZ-el való egyeztetés után azok a játékosok, akik egyszerre voltak pályán a koronavírusos sportolóval hatósági karanténba vonulnak november 13-ig.

Ez hét embert érint, így az ASE értelemszerűen nem tud kiállni a következő bajnoki mérkőzésére. Az elővételben vásárolt jegyek árát az ASE irodában munkaidőben visszatérítik. A paksiak közleményben jelezték azt is, hogy előreláthatólag a november 14-i Kaposvári KK elleni mérkőzésüket sem játsszák le.

Sajnos további rossz hír is beárnyékolja az atomvárosiak mindennapjait. Valerio-Bodon Vincent a körmendi mérkőzés negyedik negyedében sérülést szenvedett. A sportorvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a fiatal játékos bokája komolyabban sérült, így előreláthatólag néhány hét kényszerpihenő vár rá.

Van jó hír is: Lóránt Péter, Kovács Ákos, Pupp Bence és Ian Baker hétfőtől teljes értékű edzésmunkát végezhet, ugyanis a kardiológiai vizsgálatok után jó hírekkel szolgáltak az orvosok, így játékosaink visszakapják a sportorvosi engedélyüket.

A paksiak a 2020/2021-es idényben eddig hat találkozón léptek pályára, a mérlegük négy győzelem és két vereség, amivel az ASE a negyedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán.

Borítóképünkön: ezúttal nem Dzunics mester, hanem a koronavírus-járvány „kért időt”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!