röplabda

2020.11.11. 10:43

Két Tolna megyei játékos is behívót kapott a válogatottba

Tolnai Népújság

Budapest 20190615 Férfi röplabda Európa Liga Ezüst divízió Magyarország Ausztria Dávid Csanád Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

Kihirdette 18 fős keretét a januári Európa-bajnoki selejtezőre Koch Róbert, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A keretben két Tolna megyei játékos is ott van: Dávid Csanád a román SCM Zalau, Baróti Árpád pedig a török Bursa Buyuksehir Belediyespor Kulubu csapatától érkezik.

Az Ausztriában dolgozó, februárban kinevezett szakember – akinek ez lesz az első edzőtábora a válogatott élén – a Bajnokok Ligája-induló Fino Kaposvárból öt, a Magyar Kupa-címvédő Pénzügyőr csapatából pedig három játékosnak küldött meghívót.

A szakember összesen hat külföldön játszó röplabdázót hívott be keretébe.

„Nagyon rövid lesz a felkészülés, ezalatt nem nagyon lesz idő arra, hogy új dolgokat tanuljunk, így arra kell fektetni a hangsúlyt, hogy megtaláljuk a lehető legjobb felállást, a legideálisabb csapatot” – mondta Koch Róbert a magyar szövetség honlapjának.

A játékosként 91-szeres válogatott feladó hozzátette, nagy célokat, teljesíthetetlen dolgokat nem tűznek ki maguk elé, inkább részfeladatokat szeretnének minél sikeresebben megoldani.

„Egyet megígérhetek: akik ott lesznek a felkészülésen és a mérkőzéseken, mindent meg fognak tenni a minél sikeresebb szereplésért” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A nemzeti csapat december 15-én, Szombathelyen kezdi meg az edzőtábort, majd a tervek szerint december 28. és 30. között Szlovéniában szerepel egy négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán.

A válogatott előbb jövő év január 7–10. között Szombathelyen, majd egy héttel később Portóban játssza Eb-selejtezős mérkőzéseit a portugál mellett a fehérorosz, illetve a norvég csapat ellen. A csoportelső mellett az öt legjobb csoportmásodik jut ki a jövő őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalra.

Bonyhádon szerezték az alapokat

Dávid Csanád és Baróti Árpád egyaránt a Bonyhádi Röplabda és Szabadidő Klub keretein belül ismerkedett meg a sportággal. Előbbi itthon több élcsapatban, a Dunaújvárosban, a Kaposvárban és a Kecskemétben is megfordult, utóbbi csak az újvárosiak szerelését viselte, mielőtt 2010-ben légiósnak állt, s azóta egyfolytában külföldön profiskodik.

Borítóképünkön Dávid Csanád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!