kosárlabda

2021.01.30. 17:00

Bronzérmes lett a Hepp Kupában a KSC Szekszárd

TEOL

Az MTK TESE és AKSC Szekszárd (kékben) elődöntős mérkőzése a női kosárlabda dr. Hepp Ferenc Emlékkupán a Szekszárdi Városi Sportcsarnokban. Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Harmadik helyen végzett a dr. Hepp Ferenc Emlékkupában az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a szombat délutáni bronzmérkőzésen 58–50-ra legyőzte az MTK-TFSE együttesét. A szekszárdiak legeredményesebbje Gereben Lívia volt, aki 19 pontot szerzett, Miklós Melinda pedig dupla duplát ért el, 10 pontja mellé 10 lepattanót is leszedett. A döntőt este hat órakor a BKG Prima Akadémia és a Csata DSE játssza.

Egy kicsit érződött a csalódottság a szekszárdiak játékán. Studer Zsuzsa és csapata szeretett volna döntőt játszani, ám péntek este nagy küzdelemben a Csata DSE jobbnak bizonyult. Az MTK-TFSE okosan ki is használta, hogy a szekszárdi játékosok nem pörögnek úgy a meccs elején, ahogy szoktak, s az első negyedben komoly előnyt építettek fel Dul Pankáék. Megvoltak a lehetőségek Gereben Líviáék előtt, de hiányzott a koncentráció, fontos dobások maradtak ki. Jól jött a két felvonás közti szusszanásnyi szünet, megnyugodtak a szekszárdiak, és teljesen másik arcukat mutatták a második felvonásban. Meg is nyerték hét ponttal ezt a negyedet, így pedig más hangulatban várhatták a folytatást. Be is kezdett a szünet után a KSC, amelyben megint Gereben és Miklós volt a két ász, különösen utóbbi javult fel nagyon. Remekül elkapták a fonalat a szekszárdi lányok, akik a két középső negyeddel megalapozták sikerüket, a záró tíz percben már csak az volt a cél, hogy megőrizzék előnyüket. Története során először játszhatott a Hepp Kupa négyes döntőjében a KSC, amely egy bronzéremmel tette emlékezetessé a szekszárdi rendezést.

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, helyosztó a 3. helyért

Atomerőmű KSC Szekszárd–MTK-TFSE 58–50 (12–22, 15–8, 18–8, 13–12)

Szekszárd, városi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Németh Patrik, Kruk Melinda, Gruber Nikolett Lilla.

KSC Szekszárd: RENCZES 10/6, MIKLÓS M. 10, GEREBEN 19, Németh L., Horváth D. 4. Csere: Holcz 4, VINCZE N. 11, Pop A. Edző: Studer Zsuzsa.

MTK: KIRÁLY A. 19/15, Benke 3, Szeitl 4, Szeli 2, Miháczi 2. Csere: DUL P. 11/6, Munkácsi 1, Burján 3/3, Sólyom, Dömötör 5/3. Edző: Hegedűs Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!