Edzőmeccsek

2021.01.10. 13:45

Egy nap alatt kétszer lépett pályára a Paksi FC

Berg Sándor

a20210109_pmfc-paks_szentl?rinc_LP_DN PMFC-Paks felkŽszŸlŽsi labdarœg— mŽrk?zŽs

Forrás: MW

Fotó: Löffler Péter

Néhány nappal azután, hogy hétfőn elkezdték a felkészülést a január végi bajnoki folytatásra a paksiak, hétvégén lejátszották első edzőmeccseiket is. Az OTP Bank Liga hatodik helyezettje szombaton mérkőzött meg az egyaránt másodosztályú Szentlőrinccel és Péccsel.

Az atomvárosiaknál a műtéten átesett Szélpál Norbert mellett a visszatérés küszöbén álló Windecker József sem lépett pályára, de több fiatalnak, így a kölcsönből visszatérő Puskás Dávidnak (Szentlőrinc) és Szabó Bálintnak (Kaposvár) is lehetőséget biztosított Bognár György csakúgy, mint az NB III-as csapatban alapembernek számító Debreceni Ákosnak, Szendrei Ákosnak, Süvöltös Adriánnak és Budai Imrének is.

„Az edzőmérkőzéseknél nincs jobb felkészülés. Nem lehet olyan intenzitással edzeni, mint amit a meccsek adnak. Örültem neki, hogy akik a tartalékcsapatunkban játszanak, most nálunk is megmutathatták magukat – mondta a paksiak vezetőedzője a Szentlőrinc elleni mérkőzésről.

A Pécs remek ellenfelünk volt, rendkívül jó felfogásban és filozófiával játszanak. Agresszívak, labda felé védekeznek és bátran felvállalják a futballt, így ez a meccs minden edzésnél többet ért. Motiváltak voltunk, játékosaink csinálták, amit kértünk tőlük. A találkozó első felében kicsit bealudtunk, még örültem is, hogy aztán vezetést szerzett a PMFC, hiszen így igazán kemény faladat volt fordítani.”

Eredmények.

Szentlőrinc SE–Paksi FC 0–2 (0-0). Szentlőrinc. Paks: Holczer – Kulcsár D. Puskás Zs., Gévay, Lenzsér, Bertus, Balogh B., Szakály D., Szabó B., Ádám M., Debreceni Á. Cserék: Hahn, Szendrei, Süvöltös, Budai I., Bognár D. Gólszerzők: Szendrei, Ádám M.

Pécsi MFC–Paksi FC 1–3 (1–1). Szentlőrinc. Paks: Rácz – Lorentz, Böde, Szabó J., Osváth, Papp K., Forgács D., Bognár I., Haraszti, Nagy R., Sajbán Máté. Cserék: Hegedüs J., Hahn, Bertus, Szabó B., Bognár D., Budai I. Gólszerzők: Katona, illetve Haraszti, Nagy R., Hahn.

Ez következik

A paksiak ezen a héten Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában készülnek a Diósgyőr elleni január 24-i bajnoki folytatásra. Az edzések mellett három felkészülési mérkőzést is lekötött a PFC: szerdán a másodosztály 11. helyezettjével, a Nyíregyházával és a Bognár György korábbi csapatával, a Budaörssel meccselnek, szombaton pedig a nyáron komoly erősítésen átesett Vasassal mérik össze erejüket Böde Dánielék.

Borítóképünkön: a házigazda Szentlőrinc után a piros mezes PMFC-t is legyőzték paksiak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!