OTP Bank Liga

2021.01.24. 18:09

Három ponttal kezdte a tavaszt a Paksi FC

Győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga tavaszi szezonját a Paksi FC, miután a rajton 2–1-re felülmúlta a sereghajtó, szerdán a címvédő és listavezető Ferencvárost legyőző Diósgyőri VTK-t.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Mindössze harmincöt nap telt el az MTK Budapest elleni 3–1-es vereség és a Diósgyőr elleni tavaszi nyitómérkőzés között, az alig egy hónap alatt sok minden változott a két érintett csapat háza táján. Az atomvárosiaknál egyértelműen a szerződéshosszabbításról szólt a téli átigazolási időszak (eddig Szabó János, Hahn János, Kulcsár Dávid és Osváth Attila kötelezte el magát továbbra is Paksra), míg a miskolciaknál Zoran Zekic személyében új vezetőedző ül a kispadon, mellette nyolc játékost is szerződtettek.

A nagy átalakulás nem váratlan, hiszen a jó szezonkezdés után nagy visszaesés következett a DVTK-nál (az első három meccsen hét pontot, további tizenkettőn mindössze hatot gyűjtöttek). A változás az első meccsen jól sült el, hiszen huszonkét év után verték a Ferencvárost idegenben, elvéve a fővárosiak veretlenségét az idei bajnokságban.

A télen érkezők közül négyen a kezdőben találták magukat, de a Paksnál is volt egy „új” a pályán Papp Kristóf személyében. A térdszalag-szakadást szenvedett középpályás 2019 novembere után volt ott a kezdő sípszótól a pályán, s ha már ott volt, rögtön góllal ünnepelhette visszatérését.

A kezdeti tapogató, langyos játék után előbb még felszabadított a diósgyőri védelem Papp elől, Bognár István lövése után viszont éppen elé csorgott le a labda, aki lesipuskás csatárokat megszégyenítő módon juttatta kapuba a játékszert (visszajátszásból jól látható volt, hogy Papp lesen helyezkedett a lövés pillanatában). A hátrányba került vendégeknek fel kellett adniuk a „bunkerfocit”, de ez sem változtatta meg a játék képét. Sőt, a szünet előtt, lélektanilag a jobb pillanatban megduplázta előnyét a Paks, Bertus Lajos szögletébe szerencsétlenül ért bele fejjel a miskolciak támadója, Gheorghe Grozav.

A szünetben hármat is cserélt a DVTK trénere, többek között a Ferencváros ellen győztes gólt szerző Asmir Suljic is beszállt. Sem a bosnyák-magyar támadó, sem társai nem állították nagy kihívás elé Rácz Gergőt, megtette viszont ő maga. A paksiak kapusa utolsó emberként buktatta Sztefan Drazsicsot a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Mirko Ivanovski értékesítette.

Az utolsó húsz perc egyértelműen a vendégeké volt, kapuja elé szorították a Paksot, amely viszont elbírta a nyomást, így három verség után örülhetett ismét pontnak, ráadásul egyből háromnak.

Bognár György csapata, mely sikerével fellépett a tabella negyedik helyére, vasárnap a Zalaegerszeg vendége lesz (kezdés: 14.10 óra).

OTP Bank Liga, 17. forduló

Paksi FC–Diósgyőri VTK 2–1 (2–0)

Paks, Fehérvári úti stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Karakó (Albert I., Horváth R.).

PAKS: Rácz G. – Lorentz, Böde, Szabó J. – Osváth (Bognár D., 89.), Papp K., Bognár I. (Szakály D., 66.), Bertus – Haraszti (Kulcsár D., a szünetben), Sajbán Máté (Nagy R., a szünetben), Hahn (Ádám M., 65.)

DIÓSGYŐR: Antal B. – Grgic, Milovic, Soldo, Hegedűs J. (Marin, 71.) – Márkvárt, Ziluvic (Max, a szünetben), Rui Pedro (Suljic, a szünetben) – Grozav (Molnár G., 71.), Drazsics, Hasani (Ivanovszki, a szünetben)

GÓLSZERZŐK: Papp K. (32.), Grozav (44., öngól), illetve Ivanovszki (70., 11-esből)

Sárga lap: Sajbán Máté (37.), Osváth (59.), Böde (64.), Nagy R. (80.), Bognár Gy. (80., pályán kívül), Lorentz (90.), illetve Ziluvic (13.), Zekic (19., pályán kívül), Milovic (76.)

Borítóképünkön: Papp Kristóf szerzett vezetést a paksiaknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!