felújítás

2021.01.20. 09:58

Igazi ékszerdoboz lett a bonyhádi sportcentrum

Rónai Gábor

A fedett lelátó háromszáz néző befogadására alkalmas

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt hétvégén már edzőmeccseken felavatták a tavaly év végén elkészült bonyhádi sportcentrumot, de a nagy durranás, az igazi avatómeccs a vírushelyzet miatt még várat magára. Lapunk mindenesetre bekéredzkedett egy látogatásra – még a hétvégi havazás előtt, így olvasóink is beleshetnek ebbe a csodás kis ékszerdobozba.

A sporttelep felújítása és rekonstrukciója 2020. március elején kezdődött, és novemberre be is fejeződtek a mintegy egymilliárd forintba kerülő munkálatok. Az eredmény önmagáért beszél, minden igényt kielégítő sportcentrummal gazdagodtak a bonyhádiak és a környékbeliek.

Mindenfelé térkövezett utak vezetnek, térkövezettek a parkolók. A tao sportágfejlesztési program lehetőségeit kihasználva és önkormányzati önerő felhasználásával 100x64 méteres műfüves pálya készült. Teljesen új nagyméretű élőfüves (105x67 méter), valamint kisebb méretű gyakorló (70x50 méter) labdarúgópálya épült locsolórendszerrel ellátva. Új szervizépületet alakítottak ki, valamint a sporttelep teljes területére új kerítést húztak fel.

Hatsávos rekortán atlétika futópálya épült két távolugró gödörrel, dobókörrel, magasugró és rúdugró területtel (a szabadidős sportolók már birtokba is vehették). Teljesen felújították a régi öltözőket, kiszolgálóhelyiségek, valamint új öltözők és egyéb közösségi terek épültek. A fedett lelátó háromszáz néző befogadására alkalmas.

Tavasszal tervbe van véve egy avatómeccs, a háttérben már zajlanak egyeztetések NB I-es topcsapatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!