A legjobbakat díjazták

2021.01.12. 20:20

Tarolt a labdarúgás az Év Sportolója Gálán

Hölgyeknél a cselgáncsozó Karakas Hedvig, míg a férfiaknál Szoboszlai Dominik lett Az év sportolója 2020-ban, derült ki a hétfő esti M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadón, melyen tarolt a magyar labdarúgó-válogatott.

Munkatársunktól

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hagyományoktól eltérően idén a szervezők egy kalap alá vették a labdarúgást a többi sportág képviselőivel Az Év Sportolója Gála keretein belül, ami azt eredményezte, hogy a legnépszerűbb csapatsport, amelyik kategóriában elindult, ott győzni tudott.

A Red Bull Salzburg korábbi, az RB Leipzig jelenlegi támadójához, Szoboszlai Dominikhez került az egyéni elismerés, míg az Izlandnak lőtt Eb-selejtezős gólját Az év sportpillanatának találták. A legjobb edzőnek járó elismerést Marco Rossi szövetségi kapitány kapta, a válogatottat pedig a hagyományos csapatsport kategóriában A legjobb csapatnak választották. A díjat Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd válogatott kosárlabdázója adta át Könyves Norbertnek.

További három kategóriában női győztest avattak: a prágai Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Karakas Hedvig lett Az év sportolója, Berente Juditot (szervátültetett sífutó, sílövő) Az év fogyatékos sportolójának választották, míg Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye) kategóriában megvédte címét az Australian Openen és a Roland Garroson győzni tudó Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros.

MSÚSZ-életműdíj vehetett át Keleti Ágnes, a világ legidősebb olimpiai bajnoka, aki január 9-én ünnepelte 100. születésnapját. Az év e-sportolója Bereznay Dániel (Formula–1) lett, az év szabadidős sporteseménye pedig a Streetball Challenge Hungary lett.

A gálán adták át a Mediaworks három orgánuma (Magyar Nemzet, Nemzeti Sport, Origo) közös szavazásán győztes sportolóknak a díjat: „Kézisek kézisének” Kovács Pétert és Gódorné Nagy Mariannát szavazták meg, a „Pólósok pólósa” Faragó Tamás lett.

A dobogósok

Az év férfi sportolója: 1. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 563 pont, 2. Fucsovics Márton (teniszező) 364, 3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 349.

Az év női sportolója: 1. Karakas Hedvig (cselgáncsozó) 650 pont, 2. Kovács Zsófia (tornász) 574, 3. Kapás Boglárka (úszó) 320.

Az év csapata (hagyományos csapatsportok): 1. férfi labdarúgó-válogatott 855 pont, 2. Ferencváros (labdarúgás) 547, 3. férfi vízilabda-válogatott 532.

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): 1. Babos Tímea, Kristina Mladenovic (teniszpáros) 974 pont, 2. női tornászválogatott 305, 3. férfitenisz-válogatott 303.

Az év edzője: 1. Marco Rossi (férfilabdarúgó-válogatott) 829 pont, 2. Szerhij Rebrov (FTC, labdarúgás) 541, 3. Märcz Tamás (férfivízilabda-válogatott) 468.

Borítóképünk: Az év legjobb csapatának járó díjat Gereben Lívia adta át Könyves Norbertnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!