Cselgáncs

2021.02.18. 18:15

Pupp Réka bronzérmes a Grand Slam-en

Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa az év első olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornájának otthont adó Tel-Avivban bronzérmet szerzett az 52 kilogrammos súlycsoportban.

Berg Sándor

Budapest 20190712 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Nemzeti Sport Fotó Földi Imre Pupp Réka

Forrás: NS-archív

Fotó: Földi Imre

Továbbra is kiváló formának örvendhet Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa, aki az év első olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornájának otthont adó Tel-Avivban bronzérmet szerzett az 52 kilogrammos súlycsoportban. A paksiak kiválóságának jó emlékei vannak az izraeli városról, 2016-ban éppen itt szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet az U23-as korosztályban.

Pupp öt évvel később is helytállt a Földközi-tenger partján fekvő városban, az első körben hozta a kötelezőt az átvitt értelemben véve vele nem egy súlycsoportban lévő kazah riválisával szemben, a következő fordulóban viszont igen nagy nevet búcsúztatott Ana Perez Box személyében. A világranglistán kilencedik spanyol rivális ellen előbb ipponnal, majd vazaarival szerzett pontot, utóbbi egyben a mérkőzés végét is jelentette szűk három perc után.

Az elődöntőbe jutástól a brit Chelsie Giles ütötte el Braun Ákos tanítványát (a világranglista-17. aranyponttal jutott tovább), aki így a vigaszágra jutott. Ott a három éve súlycsoportot váltó Alesja Kuznyecova várt Puppra, akit a ráadás második percében búcsúztatott, miután a bíró háromszor is megintette az oroszt. A bronzmérkőzésen Estrella Lopez Sheriff személyében a tavalyi Európa-bajnoki harmadikkal találta szembe magát a paksi, akit nagy csata után ipponnal győzött le.

A 24 éves Pupp Réka bronzérmével a dohai Mesterek Tornáján elért ötödik helye után újabb értékes helyezést és kvalifikációs pontot szerzett, amivel a világranglistán elfoglalt 25. helyéről várhatóan négy pozíciót lép előre, jelezve, komolyan kell vele számolni a továbbiakban.

A szintén paksi Cirjenics Miklós szombaton lép tatamira a chilei Thomas Briceno ellen. Továbbjutás estén egy nagyágyú, a brazil Leonardo Goncalves vagy a holland Simeon Catharina következhet.

Karakas is harmadik

A tel-avivi Grand Slam-torna csütörtöki nyitónapján Pupp Réka mellett még két magyar lépett tatamira. Szegedi Dániel (66 kg) az első fordulóban búcsúzott a világranglistán második grúz Giorgi Bazandarashvilivel szemben, míg a tavaly Európa-bajnoki címet szerző Karakas Hedvig (57 kg) harmadik lett.

Borítóképünk: Pupp Réka spanyol riválist győzött le a bronzmeccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!