asztalitenisz

2021.02.10. 09:54

Tanulságos fél szezont futott Nikosz az NB I-ben

Tolnai Népújság

Fotó: Picasa

Remekül sikerült Kizakisz Georgiosz Nikolaosz első féléve az NB I-es bajnokságban. A szekszárdi tehetség a Debreceni Asztalitenisz Klub színeiben szerepelt az élvonalbeli férfi bajnokságban, s 13 éves kora ellenére meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő.

Nikosz az őszi idényből elhalasztott, múlt héten bepótolt bajnokin az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a szezonban, hiszen mindegyik egyéni mérkőzését megnyerte a Ceglédi VSE I. otthonában 11–3-ra megnyert bajnokin.

Kizakisz Nikosz (balról a harmadik) a 11–3-ra megnyert bajnoki után Fotó: Beküldött kép

Kizakisz Georgiosz Nikolaosz összesen 26 találkozón állt asztalhoz, s 15 győzelemmel és 11 vereséggel 57,7 százalékos teljesítménnyel zárt. Ezzel a teljes mezőnyt tekintve a 15. legjobb mutató az övé, a rangsort Nagy Miklós Attila, a Szerva SE versenyzője vezeti, aki 18 meccséből 17-et győzelemmel fejezett be.

A debreceniek a második helyen fejezték be az őszi idényt, a százszázalékos Szerva SE mögött másodikként várják a tavaszi idény folytatását, amelynek a tervek szerint március 21-én vágnak neki a csapatok.

„Egy kemény és tanulságos versenyidőszakon vagyunk túl minden tekintetben, reméljük sikerült előre lépnünk tavasszal” – értékelte az elmúlt időszakot Nikosz édesapja, Kizakisz Georgiosz, aki egyben a fiatal tehetség edzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!