röplabda

2021.03.31. 09:13

Baróti és Dávid is behívót kapott a válogatottba

Tolnai Népújság

Budapest 20190615 Férfi röplabda Európa Liga Ezüst divízió Magyarország Ausztria Dávid Csanád Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

Kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre és az Európa-ligára készülő keretét Koch Róbert, a férfi röplabdaválogatott szövetségi kapitánya. A névsorban két bonyhádi nevelésű játékos, az egyaránt ütő Baróti Árpád (a francia Saems Tourcoing légiósa) és Dávid Csanád is bekerült.

„Boldog vagyok, hogy továbbra is számítanak rám a válogatottban, s remélem, hogy ezúttal valóban lesz is összetartás – mondta lapunknak Dávid Csanád, utalva arra, hogy tavaly novemberben a koronavírus miatt a magyar szövetség végül elhalasztotta az edzőtábort, a nemzetközi szövetség pedig a januári Eb-selejtezőket. – Szerencsére engem elkerült a járvány, most azzal lesz egy küzdelem, hogy hogyan fognak Magyarországra beengedni, karanténba kell-e vonulni az összetartás előtt.”

A bonyhádi illetőségű ütő remekel klubcsapatával, az SCM Zalaúval a hétvégén bejutott a román élvonal felsőházába, ahol jelenleg a második helyen állnak.

„Októberben kezdődött a szezon, rendesen lement az alapszakasz, kéthetente rendeztek tornát, de ahogy otthon, itt sem jöhettek be nézők a mérkőzésekre. A felsőházba rajtunk kívül még három csapat, a Galati, a Steaua és a Dinamo Bukarest került be. Az oda-visszavágós rendszerből még két torna van hátra, az elsőt jövő héten rendezik. Amelyik gárda a legtöbb pontot szerzi, az nyeri a bajnokságot” – mondta a lebonyolításról Dávid Csanád.

A válogatott felkészülése április 18-tól Budapesten, a Szilágyi utcában és a Ludovika Arénában zajlik majd, ahol május 7. és 9. között az első Európa-bajnoki selejtezőtornát is rendezik (Fehéroroszország, Norvégia és Portugália lesz az ellenfél), és innen utaznak majd a május 14-16 között Portóban esedékes második tornára. Ezt követően Szombathelyen folytatódik a felkészülés, innen utaznak majd az osztrák (május 21-23.) és a luxemburgi (május 28-30.) Európa-liga-fordulóra (a két házigazda mellett Horvátország van még a csoportban). Ha sikerül kiharcolni a négyes döntőbe kerülést, úgy június 5-6-án Szkopjéban lesz jelenése válogatottunknak, míg sikeres Eb-kvalifikáció esetén júliusban folytatódik a felkészülés a kontinensbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!