Cselgáncs

2021.03.06. 14:01

Cirjenics Taskentben gyűjtheti a pontokat

Üzbegisztán fővárosában rendezik az idei és második olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornát, Taskentben tizenegy magyar dzsúdós lép tatamira.

T. N.

Budapest, 2020. oktber 25. Cirjenics Mikls (kk) az azeri Zelym Kotsoiev ellen kzd a budapesti cselgncs Grand Slam-verseny -100 kilogrammos slycsoportjnak selejtezjben a Papp Lszl Budapest Sportarnban 2020. oktber 25-n. MTI/Kovcs Tams

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A népes magyar válogatott nagy része (Ungvári Miklós, Szabó Frigyes, Ungvári Attila, Rajkai Róbert, Gercsák Szabina, Tóth Apor, Vég Zsombor, Sipőcz Richárd) még nincsen olimpiai kvótát érő helyen a világranglistán, három cselgáncsozó viszont azzal a céllal vágott neki a hosszú útnak, hogy megerősítése Tokióba szóló repülőjegyét. Özbas Szofi és Tóth Krisztián mellett Cirjenics Miklós szeme előtt is ez lebeg.

Az Atomerőmű SE 30 éves riói olimpikonja idén nem szerepelt túl fényesen, a dohai Mesterek Tornáján és a tel-avivi Grand Slam-viadalon is helyezetlenül zárt. Ezzel ugyan megőrizte 23. helyét (az olimpiai ranglistán a 16. pozícióban áll), de vészesen közel kerültek hozzá riválisai.

A taskenti torna első fordulójában erőnyerőként nem kell tatamira lépnie Cirjenics Miklósnak, a következő körben az észt Otto Imala és a török Mert Sismanlar párharcának győztesével találkozik. A rutin mindenképpen a paksi mellett szól, előbbi 23 évesen a felnőttek között eddig csak Európa Kupákon ért el helyezést. A nála három évvel fiatalabb ellenfele az ifiknél szerepelt sikeresen, de a tavalyi felnőtt Eb-n hetedik lett.

Borítóképünk: Cirjenicsnek idén nem igazán ment, a paksi dzsúdós most javítani akar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!